Banner 980x90

Jelgavas graudu pārstrādātājam "Zelta Vārpa Agro" pieteikta maksātnespēja

Miltu produktu ražotājam "Zelta Vārpa Agro" pieteikta maksātnespēja, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Tajā norādīts, ka 2.jūnijā Jelgavas tiesā ierosināta maksātnespējas lieta, savukārt ar pieteikumu tiesā vērsās Salaspilī reģistrētais uzņēmums SIA "Peri", raksta ziņu aģentūra LETA.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "Zelta Vārpa Agro" reģistrēts 2002.gadā Jelgavā, tā pamatkapitāls ir 2892 eiro, uzņēmums nodarbina 26 darbiniekus.

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 1,99 miljoni eiro salīdzinājumā ar 1,42 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa bija 488 458 eiro salīdzinājumā ar 26 700 eiro 2013.gadā.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pērn peļņas samazinājums skaidrojams ar nepieciešamību pārsēt ziemājus 345 hektāros, kas ir 80% no kopējā apstrādāto hektāru skaita, kā arī zaudējumus radīja neparedzēti zemās graudu cenas.

Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir graudu audzēšana un to pārstrāde miltos, kā arī lauksaimniecības iekārtu celtniecības un montāžas darbi.

"Zelta Vārpa Agro" īpašnieki ar 25% kapitāldaļu katrs ir Vjačeslavs Matjuhovs, Aleksandrs Matjuhovs, Anatolijs Matjuhovs un Viktors Matjuhovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)