Banner 980x90

Jelgavas domes lēmumus atstāt spēkā "Depo" būvēšanai izsniegto būvatļauju apstrīd trīs iedzīvotāju grupas

Jelgava, 30.maijs, LETA. Kopumā trīs iedzīvotāju grupas tiesā iesniegušas pieteikumus ar lūgumu atcelt Jelgavas domes lēmumus, ar kuriem atstāta spēkā lielveikala "Depo" būvēšanai izsniegtā būvatļauja, aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama kancelejas vadītāja Linda Lindere.

Viņa skaidroja, ka tiesā saņemti trīs pieteikumi un ierosinātas trīs administratīvās lietas par domes lēmumu atcelšanu. Iesniedzēji ir biedrība "Jelgavas attīstībai", biedrība "Direct Impact" un Jānis Vaits, kā arī 23 iedzīvotāju grupa.

Kā lietas trešā persona pieaicināta zemesgabala, uz kura plānots celt lielveikalu, īpašniece SIA "Auras centrs", jo tiesas nolēmums var skart uzņēmuma tiesības un tiesiskās intereses, skaidroja Lindere.

Jautājums par lietu nozīmēšanu izskatīšanai tiks lemts pēc procesa dalībnieku rakstveida paskaidrojumu saņemšanas. Paskaidrojumu iesniegšanas termiņš ir 30.jūnijs.

Jau vēstīts, ka pirmā pieteikumu tiesā iesniegusi biedrība "Jelgavas attīstībai", kas uzskata, ka būvatļauja būtiski kaitēs pilsētvides ainavai - Lielupes ūdensmalu harmoniskai attīstībai -, kā arī degradēs valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa "Jelgavas pils ar parku" pilsētbūvniecisko un reprezentatīvo tēlu kā Jelgavas dominējošo simbolu, tādējādi ietekmējot sabiedrības tiesības dzīvot labvēlīgā vidē. Tāpat, izdodot būvatļauju, pārkāptas normatīvajos aktos un konkrētajai teritorijai izstrādātajā lokālplānojumā noteiktās prasībās, savā pieteikumā norādījusi biedrība.

Pārsūdzības autori lietas izskatīšanā lūdz pieaicināt arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, lai tā savas kompetences ietvaros sniegtu atzinumu lietā.

Tāpat ziņots, ka 27.aprīļa domes sēdē, izskatot trīs aktīvistu grupu lūgumus atcelt būvvaldes lēmumu un izdoto būvatļauju lielveikala "Depo" būvniecībai Cukura ielā 2, Lielupes krastā, dome būvvaldes lēmumu tomēr atstāja negrozītu.

Dome skatīja biedrību "Jelgavas attīstībai" un "Direct Impact", kā arī Veco strēlnieku, Peldu un Cukura ielu iedzīvotāju iesniegumus, kuros dome aicināta atcelt būvvaldes pieņemto lēmumu un anulēt izsniegto būvatļauju, taču iesniedzēju pārmetumi atzīti par nepamatotiem un būvatļauja atstāta spēkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)