Banner 980x90

Jelgavas domes lēmums neizsniegt būvatļauju "Depo" būvniecībai apstrīdēts tiesā

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
SIA "Auras centrs", kura īpašumā Jelgavā iecerēts izbūvēt lielveikalu "Depo", apstrīd Jelgavas domes lēmumu neizsniegt būvatļauju tirdzniecības centra būvniecībai Cukura ielā 2, aģentūra LETA uzzināja Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā.

Jau ziņots, ka ar Jelgavas domes 2016.gada 17.marta lēmumu nolemts atstāt negrozītu pilsētas būvvaldes 2015.gada 23.decembra lēmumu, ar kuru SIA "Auras centrs" atteikts izdot būvatļauju tirdzniecības centra būvniecībai Cukura ielā 2, Jelgavā.

Ir ierosināta administratīvā lieta par labvēlīga administratīvā akta izdošanu - pienākuma uzlikšanu Jelgavas pilsētas būvvaldei izdot būvatļauju tirdzniecības centra būvniecībai, aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā. Lietu paredzēts skatīt 11.oktobrī plkst.10.

Jau ziņots, ka, lai arī izvēlēta Jelgavā plānotā "Depo" veikala skices ideja, projekta attīstītāji neatklāj, vai lielveikals pilsētā tiks izbūvēts un vai atradīsies iepriekš iecerētajā vietā - Cukura ielā 2.

Nekustamā īpašuma apsaimniekotāja SIA "EfTEN Capital" pārstāve Renāta Kaupasa aģentūrai LETA pauda, ka konkurss par labāko lielveikala skices ideju ir noslēdzies, taču plašāku informāciju par to, vai ar Jelgavas pašvaldību turpinās sarunas par lielveikala būvniecību Cukura ielā 2, liedzot izpaust līgums, kas noslēgts starp visām iesaistītajām pusēm.

SIA "EfTEN Capital" rīkotajā konkursā, kura žūrijas locekļu vidū bija arī Jelgavas pašvaldības būvvaldes pārstāve Inita Dzalbe, par labāko atzīta autoru apvienības "Lauders Architecture" skice. Konkursa uzvarētāji ieguva 5000 eiro prēmiju un tiesības noslēgt pasūtījuma līgumu par "Depo" lielveikala idejas projekta skiču izstrādi. Otro vietu un 3000 eiro prēmiju ieguva SIA "ARH Stadija", bet trešo - autori Jānis Zirnis, Kristīne Riba, kas saņēma arī 2000 eiro balvu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)