Banner 980x90

Jelgavas domes komiteju priekšsēdētāji un vietnieki varēs saņemt lielāku atalgojumu

Rīga, 1.febr., LETA. Jelgavas domes pastāvīgo komiteju priekšsēdētāji un vietnieki no šodienas varēs saņemt lielāku atalgojumu, paredz domes ceturtdien apstiprinātais lēmums.

Līdz šim deputātu, kuri neieņem algotu amatu domē, atalgojuma likme bija 17,01 eiro par stundu, nepārsniedzot 40 stundas mēnesī. Atalgojuma likme bija vienāda visiem deputātiem, arī pastāvīgo komiteju priekšsēdētājiem un vietniekiem. Līdz ar to deputāta alga mēnesī maksimāli varēja sasniegt 680,40 eiro.

No šodienas deputātu mēnešalgas aprēķināšanas kārtība mainīta. Domes pārstāve Ilze Neimane skaidroja, ka tas noticis saskaņā ar 2018.gada 6.decembra grozījumiem Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kur ir grozīts mēnešalgas noteikšanas princips pašvaldību domju deputātiem.

Turpmāk deputātu atalgojuma likme par stundu būs 6,68 eiro, pastāvīgās komitejas priekšsēdētājam 14,2 eiro, bet komitejas priekšsēdētāja vietniekam - 10,58 eiro. Turklāt no 40 līdz 100 palielināts maksimālais stundu apmērs mēnesī.

Tas nozīmē, ka deputāti, kas būs nostrādājuši visas pieļaujamās 100 stundas, varēs saņemt 668 eiro, kas ir pat mazāk par līdzšinējo atalgojumu. Savukārt komiteju priekšsēdētāju un vietnieku atalgojums, ja tiek sasniegts maksimālais stundu skaits, var pārsniegt 1000 eiro.

Ceturtdien domes sēdē deputāts Aigars Rublis (V) ierosināja arī komiteju priekšsēdētāju vietniekiem noteikt 6,68 eiro stundas likmi, lai neradītu papildu slogu budžetam, taču viņa priekšlikums tika noraidīts.

Neimane skaidroja, ka maksimālais darba stundu skaits mēnesī palielināts, jo audzis deputātu darba apjoms.

Jelgavas domē darbojas četras komitejas. Pašlaik vienīgais komitejas priekšsēdētājs, kurš neieņem algotu amatu domē, ir pašvaldības iestādes "Kultūra" vadītājs Mintauts Buškevics (ZZS). Pārējās komitejas vada pilsētas mērs Andris Rāviņš (ZZS) un viņa vietnieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)