Banner 980x90

Jelgavas dome piešķir 3495 eiro sporta inventāra iegādei izglītības iestādēm

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Jelgavas domes deputāti ceturtdien, 28.jūlijā, lēma piešķirt 3495 eiro sporta inventāra iegādei pašvaldības izglītības iestādēm, līdzvērtīgu finansējumu iegūstot no Izglītības un zinātnes ministrijas, aģentūra LETA uzzināja domes sēdē.

Līdzekli piešķirti, piedaloties ministrijas konkursā "Sporta inventāra un aprīkojuma iegāde akreditētajās vispārējās un profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēs". Līdz ar to kopumā par 6991 eiro tiks iegādāts sporta inventārs Jelgavas 2.internātpamatskolai, 6.vidusskolai, Tehnoloģiju vidusskolai, 2.pamatskolai un pirmsskolas izglītības iestādēm "Zīļuks" un "Kāpēcīši" - kopumā 2396 izglītojamiem.

6.vidusskola un 2.pamatskola 2016./2017.mācību gadā sāk īstenot Latvijas Olimpiskās komitejas projektu "Sporto visa klase", savukārt Tehnoloģiju vidusskola turpinās tajā darboties, skaidro pašvaldībā. Projektā jānodrošina piecas sporta nodarbības nedēļā, līdz ar to būtiski palielināsies sporta nodarbību skaits un programmas īstenošanai būs nepieciešams noteikts sporta inventārs.

Jelgavas 2.internātpamatskolai ir izbūvēta jauna sporta zāle, un papildu nodrošinājums ar sporta inventāru sekmēs izglītojamo ar speciālajām vajadzībām interesi par fiziskajām aktivitātēm un veicinās izglītojamo rehabilitāciju. Savukārt "Kāpēcīši" un "Zīļuks" darbu sāka 2015.gadā, tāpēc materiāltehniskais nodrošinājums sporta nodarbībām vēl nav pietiekams - tas ir jāpapildina un jāpilnveido.

Pašvaldības mērķis ir uzlabot bērnu fizisko attīstību un pēctecīgu mācību priekšmetu "Fiziskā izglītība un veselība" un "Sports" satura apguvi visās vispārējās izglītības pakāpēs, papildinot un pilnveidojot bērnu vecumam un izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā atbilstoša sporta inventāra nodrošinājumu sešās pašvaldības izglītības iestādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)