Banner 980x90

Jelgavas dome bez plašām diskusijām atstāj spēkā "Depo" būvniecībai izsniegto būvatļauju

Jelgava, 27.apr., LETA. Izskatot trīs aktīvistu grupu lūgumus atcelt būvvaldes lēmumu un izdoto būvatļauju lielveikala "Depo" būvniecībai Cukura ielā 2, Lielupes krastā, Jelgavas dome šodien bez plašām diskusijām un, strikti ierobežojot iespēju izteikties, būvvaldes lēmumu tomēr atstāja negrozītu, aģentūra LETA uzzināja domes sēdē.

Dome skatīja biedrību "Jelgavas attīstībai" un "Direct Impact", kā arī Veco strēlnieku, Peldu un Cukura ielu iedzīvotāju iesniegumus, kuros dome aicināta atcelt būvvaldes pieņemto lēmumu un anulēt izsniegto būvatļauju, taču iesniedzēju pārmetumi atzīti par nepamatotiem un būvatļauja atstāta spēkā.

Apstiprinot darba kārtību, domes deputāts Saulvedis Šalājevs (RA) aicināja dot iespēju izteikties arī apstrīdētājiem, uz ko mērs Andris Rāviņš (ZZS) atbildēja: "Skatīsimies, skatīsimies."

Vēlāk, izskatot biedrības "Jelgavas attīstībai" sūdzību, Rāviņš ļāva runāt sūdzības iesniedzējiem tikai vienu minūti, aicinot izvairīties no emocijām un runāt argumentēti.

Biedrības pārstāvis arhitekts Vents Grietēns, klāstot argumentus pret izsniegto būvatļauju, uzsvēra, ka biedrība nav pret ieceri būvēt lielveikalu un "Depo" Jelgavā kā tādu. "Esam pret to, kā tiek virzīts šis jautājums. Aicinājām iesaistītās puses uz dialogu, bet neesam uzklausīti," atzina Grietēns.

Vārds tika dots arī projekta attīstītāju pārstāvim Viktoram Savinam, kurš pauda, ka gadījumā, ja dome lems anulēt būvatļauju, tiks doti divi negatīvi signāli. "Tas nozīmēs, ka dome apšauba savas institūcijas tiesisko rīcību, bet investoriem tiks dots ziņojums, ka uz Jelgavas izdotajiem dokumentiem paļauties nevar," uzskata Savins.

Ierosinājumu atstāt spēkā izsniegto būvatļauju atbalstīja septiņi no klātesošajiem 12 deputātiem - ZZS pārstāvošie Rāviņš, Vilis Ļevčenoks, Dace Olte, Rita Vectirāne, Andrejs Garančs, kā arī Agris Rublis (V) un Jurijs Strods (VL-TB/LNNK). Pret balsoja Mintauts Buškevics (ZZS), Ivars Jakovels (SC), Valentīns Grigorjevs (SC), Roberts Šlegelmilhs (VL-TB/LNNK) un Šalājevs.

Domes sēdē nepiedalījās deputāti Andris Tomašūns (V), Sergejs Stoļarovs (SC) un Jānis Bacāns (RA).

LETA jau ziņoja, ka Jelgavas domes administrācijā tika saņemti trīs apstrīdēšanas iesniegumi, kuros lūgts atcelt būvvaldes lēmumu un izdoto būvatļauju lielveikala "Depo" būvniecībai Cukura ielā 2. Būvatļauju apstrīdējusi martā vairāku jelgavnieku dibinātā biedrība "Jelgavas attīstībai" un arī biedrība "Direct Impact".

Kā pēdējie savu iesniegumu ar aicinājumu atcelt būvatļauju domē iesniedza arī vairāki desmiti tuvējo - Veco strēlnieku, Peldu un Cukura – ielu iedzīvotāji. Viņuprāt, būvvalde nav ievērojusi visas normatīvajā būvniecības regulējumā noteiktās procedūras sabiedrības līdzdalības tiesību nodrošināšanai lēmuma pieņemšanā. Tāpat iedzīvotāji norāda, ka viņu intereses ietekmēs arī piegulošo īpašumu tirgus vērtības krišanās minētās būvniecības ieceres realizācijas rezultātā, tai pat laikā, saglabājoties vai pat pieaugot kadastrālajai vērtībai un no tās atkarīgajam nekustamā īpašuma nodokļa apmēram.

Februārī Jelgavas būvvalde izdeva būvatļauju SIA "Auras centrs" iecerei būvēt "Depo" lielveikalu Cukura ielā 2, Lielupes krastā. Būvatļaujā iestrādātas papildu prasības, kas jāņem vērā, izstrādājot būvprojektu.

"Auras centra" būvniecības ieceres risinājums tika atzīts par labāko investora un Latvijas arhitektu savienības organizētajā metu konkursā. Konkursam tika pieteikti un izvērtēti seši arhitektu priekšlikumi tirdzniecības ēkas arhitektoniskajam risinājumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)