Banner 980x90

Jelgavas dome bez konkursa kapitālsabiedrībai nodod klaiņojošo dzīvnieku izķeršanas funkciju

Rīga, 26.apr., LETA. Ar 1.jūliju klaiņojošo dzīvnieku izķeršanu Jelgavā organizēs pašvaldības atkritumu apsaimniekotājs SIA "Zemgales Eko", bez konkursa rīkošanas lēmusi pilsētas dome.

Pašvaldības pārstāve Ilze Neimane aģentūrai LETA skaidroja, ka lēmums pieņemts, rūpējoties par Dzīvnieku aizsardzības likuma noteikto pašvaldības funkcijas izpildi dzīvnieku labturības jomā un tās optimizēšanu.

Līdz šim pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" darbus nodrošināja konkursa kārtībā, ārpakalpojumā iepērkot ne tikai veterinārmedicīniskos un patversmes pakalpojumus, bet arī klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo dzīvnieku izķeršanu. Aizvadītajos gados funkcijas izpildi ārpakalpojumā nodrošināja komersants no Bauskas.

"Tas radīja grūtības nekavējoties reaģēt uz sabiedrības drošībai nozīmīgām situācijām, kurās iesaistīti agresīvi klaiņojoši dzīvnieki. Pašvaldības SIA "Zemgales Eko", pārņemot minētās funkcijas izpildi, izķeršanu veiks speciāli apmācīti un sertificēti kapitālsabiedrības darbinieki, nodrošinot ātru reaģēšanu uz izsaukumu jebkurā pilsētas teritorijas vietā un tādā veidā uzlabojot sabiedrisko drošību Jelgavā," pauda Neimane.

Savukārt veterinārmedicīniskos un patversmes pakalpojumus uzņēmums iepirks konkursa kārtībā ārpakalpojumā.

Pašvaldībā uzskata, ka ar funkciju nodošanu kapitālsabiedrībai tiek optimizēts arī pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" darbs, ļaujot tās speciālistiem koncentrēties uz pilsētas infrastruktūras uzturēšanas un atjaunošanas darbiem.

Konkurss funkciju nodošanai netika rīkots. Neimane skaidroja, ka lēmums pieņemts, ņemot vērā Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas nosaka, ka publiska persona var deleģēt privātpersonai un citai publiskai personai pārvaldes uzdevumu, ja pilnvarotā persona attiecīgo uzdevumu var veikt efektīvāk.

"Zemgales Eko" nodrošina atkritumu apsaimniekošanu. "Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bijis 234 641 eiro, komersants cietis 91 282 eiro zaudējumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)