Jelgavas biznesa inkubatorā šonedēļ runās par bezatlikumu ražošanu

Pasākumā būs iespēja izzināt aprites ekonomikas pamatprincipus un konkurētspējīgu pārtikas produktu radīšanas procesu ar augstu pievienoto vērtību no ražošanas blakusproduktiem, piemēram, kartupeļu mizām. Jelgavas biznesa inkubatorā tiksies inovatīvo procesu veicēji - studenti, izgudrotāji, zinātnieki, ražotāji, uzņēmēji - no Latvijas Lauksaimniecības universitātes, LIAA, SIA "Zekants", Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas.
"Ieklausoties inkubatora uzņēmēju vajadzībās, esam aktualizējuši tēmu par aprites jeb cirkulāro ekonomiku un bezatlikumu ražošanu pārtikas un kosmētikas nozarē. Ir skaidrs, ka šobrīd pastāvošais lineārās ekonomikas modelis nav ilgtspējīgs, un dabas resursi nav neizsmeļami, tāpēc arvien vairāk uzņēmēji saskata potenciālu ražošanas atlikumu un blakusproduktu otrreizējā izmantošanā. Kas vienam uzņēmumam var būt lieks un nevajadzīgs, tas otram var būt izejvielas jauna inovatīva produkta ražošanā," skaidroja Jelgavas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Agnese Oļševska.
Pasākums ir bezmaksas.