Banner 980x90

Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centrā būtiski sarūk bērnu skaits

Jelgava, 21.aug., LETA. Pēdējā gada laikā Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centru atstājuši 39 bērni, un šobrīd tajā mājo vairs tikai astoņi bērni, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kopš 2017.gada 1.augusta Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centru atstājuši 39 bērni, savukārt tajā ievietots tikai viens Lielākā daļa no tiem bērniem, kuri sociālās aprūpes centru pametuši, atgriezušies pie bioloģiskajiem vecākiem, bet ir arī tādi, kuri nonākuši audžuģimenēs, aizbildniecībā vai pārcēlušies uz bērnu SOS ciematu. Valmieras SOS ciematā nonākuši četri vienas ģimenes bērni, jo atrast audžuģimeni, nešķirot brāļus un māsas, nav izdevies.

Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centra direktore Inese Kovaļevska skaidro, ka viņas vadītā iestāde strādā ar domu - katram bērnam ir nepieciešama ģimene.

"Lai gan iestādes darbinieki apzinās - ja bērnu skaits samazinās, pastāv risks zaudēt darbu, tomēr tas netraucē kā galveno likt mērķi, palīdzēt bērniem atrast ģimeni. Tas arī veiksmīgi izdevies," piebilst Kovaļevska.

Šobrīd centrā dzīvo astoņi bērni - 13 un 16 gadus vecas māsas, 13 un 15 gadus veci brālis un māsa, meitene, kurai oktobrī paliks astoņpadsmit gadu, kā arī trīs pilngadīgi jaunieši, kuri pagaidām izteikuši vēlmi palikt sociālās aprūpes centrā.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka, īstenojot deinstitucionalizācijas plānu, plānots Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centra bērniem izveidot ģimenes māju Jelgavā, Nameja ielā, kur viņi varēs uzturēties kopā ar audžuģimenēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)