Banner 980x90

Jelgavas basketbolisti piekāpjas jēkabpiliešiem

Trešdien, 5.martā Jēkabpils sporta namā basketbola kluba "Jelgava" 1.divīzijas komandas aizvadīja ļoti labu un kvalitatīvu puslaiku pret vietējo "Jēkabpils" komandu. Diemžēl otrajā spēles puslaikā komandai pietrūka jaudas, kā rezultātā piedzīvots zaudējums ar graujošu starpību 77:100. Vislielāko iniciatīvu uzbrukumā uzņēmās Kristaps Kanbergs, gūstot 24 punktus, pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja basketbola klubā "Jelgava".

Uz Jēkabpili komanda devās tikai astoņu spēlētāju sastāvā - laukumā gatavi doties bija Gatis Justovičs, Sandis Silavs, Kristaps Kanbergs, Jānis Bērziņš, Uvis Strogonovs, Mārtiņš Rugājs, Kaspars Paegle un Vjačeslavs Skidans. Šajā sezonā BK "Jelgava" mājiniekiem bija zaudējuši visās trīs tikšanās reizēs, pie tam pašlaik komandas sastāvs ir novājināts, kas saistīts gan ar spēlētāju pārejām uz citām komandām, gan arī daudzajiem savainojumiem.

Sanda Silava divi precīzi metieni spēles ievadā jelgavniekiem deva 5:0 pārsvaru, ko gan ceturtdaļas turpinājumā noturēt neizdevās. Mājiniekiem bija liels pārsvars groza apakšā, tāpēc lielāko daļu metienu izdarījām no distances. Nevar teikt, ka uzbrukumā spēlējām slikti, tomēr aizsardzībā nebija līmenī, tāpēc pēc desmit minūtēm 22:26. Otrajā puslaikā fantastisks metienos bija Kristaps Kanbergs, pateicoties kura līdera dotībām, komanda prata atgūt vadību un lielajā pārtraukumā devās pie patīkama 49:45.

Otrā puslaika sākumā nekas neliecināja, ka mača beigās mēs varētu piedzīvot sagrāvi. Ilgāku laiku laukumā saglabājās līdzīga spēle. Lai arī mājinieki tuvojās rezultātā, tomēr vairāk nekā piecas minūtes trešajā ceturksnī rezultāts bija līdzīgs. Diemžēl pēc tam komanda salūza, ko mājinieki panāca ar lielisku uzbrukumu. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm mājiniekiem jau drošs plus 15 (79:64). Lauzt spēles gaitu vairs nespējām, kā rezultātā jau pieminētais zaudējums ar 77:100.

Nākamo spēli 8.martā jelgavnieki aizvadīs neierastā vietā - Grobiņu sporta zālē pulksten 17.00, uzsākot cīņu pret "Liepāja/Triobet" komandu.

LBL, 5. marts
Jēkabpils - Jelgava 100:77 (22:16, 19:27, 34:15, 21:13)
Jēkabpils: Bārnīss 19, Sirsniņš 16, Veselovs 15, Aleksejevs 13, Kravčenko 8, Randls 8, Hlebovickis 8, Pozņaks 6, Virsis 4, Arnītis 3, Leja
Jelgava: Kanbergs 24, Silavs 13, Skidans 10, Paegle 10, Justovičs 7, Bērziņš 7, Rugājs 6, Strogonovs

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)