Banner 980x90

Jelgavas 4.vidusskola un "Swedbank" iekļūst Eiropas Komisijas sporta izcilības balvas "#BeActive Awards 2016" finālā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latvijas pārstāvji – Jelgavas 4.vidusskola un AS "Swedbank" – kurus cīņai par balvu izvirzīja Latvijas Sporta federāciju padome – iekļuvuši Eiropas Komisijas sporta izcilības balvas "#BeActive Awards 2016" finālistu vidū un 15.septembrī dosies uz balvu pasniegšanas ceremoniju Briselē, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Eiropas Sporta nedēļas Latvijā komunikācijas koordinatore Ieva Kārkliņa.

Balva izveidota Eiropas Sporta nedēļas ietvaros, lai īpaši godinātu personības, organizācijas un izglītības iestādes Eiropā, kas savā darbībā veicina nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm. Eiropas Sporta nedēļa Latvijā notiks no 17. līdz 23.septembrim, un tās ietvaros jau reģistrēti vairāk nekā 500 sportiski pasākumi visā Latvijā.

"Regulāru fizisko aktivitāšu trūkums jeb mazkustīgums ir mūsdienu sēdošā dzīvesveida rezultāts. Diemžēl ne vienmēr zinām vai aizdomājamies, ka mazkustīgs dzīvesveids paaugstina dažādu saslimšanu un mirstības risku vismaz divas reizes. Riskus veselībai, kas saistīti ar 8 stundu "sēdošo" ikdienu, var līdzsvarot ar stundu fiziskas izkustēšanās katru dienu. Tam pietiek ar pastaigu pusdienlaika pauzē, rīta skrējienu vai pārsēšanos no auto uz divriteni. Arī videi ap mums – skolā un darbā – ir ļoti būtiska loma, lai izveidotos veselīgi dzīves ieradumi, un tieši to ar "#BeActive Awards" balvu vērtē Eiropas Komisija," uzver LSFP prezidents Einars Fogelis.

Eiropas Sporta nedēļas izcilības balvu uzvarētāju paziņošana notiks īpašā Eiropas Komisijas organizētā ceremonijā 2016.gada 15.septembrī Briselē, uz kuru dosies arī Latvijas finālistu pārstāvji – no Jelgavas 4.vidusskolas un AS "Swedbank". Katrai no kategorijām – mācību iestāde, uzņēmums, personība – visu Eiropas valstu Sporta nedēļas nacionālie koordinatori varēja pieteikt līdz trim nominantiem.

Balvu pasniegšanas ceremonija ievadīs Eiropas Sporta nedēļu visās Eiropas valstīs – tās mērķis ir sabiedrībā vairot izpratni par aktīva dzīvesveida ieguvumiem ne vien veselībai, bet arī produktivitātei skolā un darbā, kā arī motivēt cilvēkus vairāk un biežāk būt kustīgiem, nodarboties ar sportu.

Jelgavas 4.vidusskola ir viena no pirmajām un aktīvākajām dalībniecēm Latvijas Olimpiskās komitejas organizētajos projektos - "Olimpiskā diena" un "Sporto visa klase". Skola ir bagāta arī ar dažādām sporta tradīcijām un kopš dibināšanas dienas tā specializējas basketbolā, tostarp, vairāki Latvijas izlases spēlētāji sāka spēlēt tieši Jelgavā. Turklāt skola jau 55 gadus piedalās Starptautiskajā Draudzības kausā starp divām Latvijas un divām Igaunijas skolām. Tikmēr kopš 2012.gada skola piedāvā specializēto sporta programmu, kuras ietvaros skolēniem tiek piedāvātas sporta nodarbības katru dienu, tāpat kā matemātika vai valodas. Jelgavas 4.vidusskolas sporta skolotāja Nataļja Gorškova pērn ieguva Izglītības un zinātnes ministrijas balvu – "Gada sporta skolotājs".

Savukārt AS "Swedbank" ir lielisks piemērs, kā uzņēmums rūpējas par strādājošo fizisko labsajūtu, nodrošinot darbiniekiem ne vien sporta nodarbības iekļaujošu veselības apdrošināšanu, bet arī ierīkojot sporta zāli un treneru vadītas sporta nodarbības, pieļaujot elastīgu darba laiku, lai atvieglotu sportošanas iekļaušanu ikdienas ritmā.

Latvijā Eiropas Sporta nedēļu atklās Rīgā pie Brīvības pieminekļa ar līdz šim Latvijā lielāko āra florbola pasākumu – florbola maratonu, bet reģionos – ar pasākumiem Olimpiskajos centros šī gada 17. septembrī. Visas sporta nedēļas garumā sadarbībā ar sporta federācijām tiks organizēti un piedāvāti iedzīvotājiem dažādi sporta pasākumi, tādi kā "Nakts peldējums", "Cerību kauss", "Futbola diena 2016" un citi, noslēdzot nedēļu 23.septembrī ar Latvijas Olimpiskās komitejas organizēto "Olimpisko dienu 2016". Vienlaikus ikvienam ir iespēja iekļauties Eiropas Sporta nedēļas norisē, pievienojot savu publisko pasākumu vietnē: www.beactivelatvia.lv un aicinot pasākumam pievienoties citus.

#BeActive Awards ir Eiropas Komisijas Eiropas Sporta nedēļas ietvaros izveidota izcilības balva, kas tiek pasniegta trijās kategorijās – lai īpaši godinātu personības, izglītības iestādes un iestādes vai uzņēmumus Eiropā, kas savā darbībā veicina nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm. #BeActive Education Award pasniegs mācību iestādei, kas veicina un atbalsta bērnu fizisko aktivitāti, palīdz bērniem jau agrā vecumā novērtēt fiziskās aktivitātes pozitīvo nozīmi veselīga dzīvesveida attīstībā arī vēlākos dzīves gados. #BeActive Workplace Award pasniegs uzņēmumam vai iestādei, kas veicina un atbalsta strādājošo fizisko aktivitāti, izveidojusi mērķtiecīgas, ilgtspējīgas un daudzpusīgas programmas darbinieku kustīgumam. #BeActive Local Hero Award pasniegs personībai, kas īpašā veidā veicina un popularizē sportu un fiziskās aktivitātes un ar savu darbu būtiski ietekmē kādas sabiedrības daļas dzīvesveidu.

No Latvijas balvai #BeActive Local Hero Award LSFP nominēja ielu sporta un kultūras kustības "Ghetto Games" līderi Raimondu Elbakjanu, balvai #BeActive Workplace Award – "Nordea Bank AB" Latvijas filiāli, AS "Swedbank" un SIA "Lattelecom", bet balvai #BeActive Education Award – Ādažu vidusskolu, Jelgavas 4. vidusskolu un Krimuldas vidusskolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)