Banner 980x90

Jelgavas 2.pamatskolas direktore: Ar esošajiem resursiem nevarēsim uzņemt sešgadniekus pirmajā klasē

Jelgava, 4.apr., LETA. Jelgavas 2.pamatskola ar esošiem resursiem nebūs spējīga uzņemt sešgadniekus pirmajā klasē, jo visas telpas ir noslogotas, turklāt izglītības iestādei būtu jādomā arī par telpām gulēšanai, atpūtas vietām un pedagogiem, kas mazākos varētu uzmanīt no agra rīta līdz vēlam vakaram, aģentūrai LETA norādīja skolas direktore Ināra Keiša.

Savukārt iespēju nodrošināt atbilstošu mācību saturu Keiša sauca par zīlēšanu kafijas biezumos.

Keiša uzskata, ka sistēma, kad skolēns pamatizglītību sāk apgūt no septiņu gadu vecuma, nebūtu jāizjauc. Viņa ir pārliecināta, ka izmaiņas radīs papildu slodzi bērniem, turklāt ne visas izglītības iestādes spētu nodrošināt nepieciešamo vidi un pedagogus sešgadniekiem.

"Esošā sistēma, kad bērns tiek sagatavots skolas gaitām, ir sevi pierādījusi un apliecinājusi, un tā nebūtu jāizjauc. Sešgadnieks ir mazs bērns, un jaunā sistēma nozīmē palielu slodzi. Jā, tās nebūs stundas tradicionālajā izpratnē, tie būs rotaļu elementi, bet bērniem būs jānodrošina iespēja atpūsties, pagulēt," klāstīja Keiša, piebilstot, ka, ieviešot jauno sistēmu, mācības pirmajā klasē varētu nodrošināt pirmsskolas izglītības iestādes.

"Pirmsskolas izglītības iestādēs strādā profesionāli pedagogi, kas zina, ko dara un kā bērni ir sagatavojami skolai. Ļausim viņiem strādāt," aicināja Latvijas piektās lielākās pamatskolas direktore.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas virzītos grozījumus likumos, kas tostarp paredz noteikt, ka skolas gaitas sākamas no sešu gadu vecuma.

Reformas ieviešanu paredzēts sākt pēc gada - 2019.gada 1.septembrī. Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) skaidroja, ka patlaban panākts kompromiss par to, ka sešgadnieki pirmajā klasē varēs sākt iet kā skolā, tā arī bērnudārzā, tādējādi atsakoties no sākotnējā priekšlikuma ieviest pārejas periodu.

Jelgavas 2.pamatskolā 2017./2018.mācību gadā izglītojas aptuveni 645 skolēni, liecina Izglītības un ministrijas apkopotie dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)