Banner 980x90

Jelgavas 1.internātpamatskola piedāvās trīs speciālās pirmsskolas programmas

Jelgava, 18.jūn., LETA. No šā gada 1.septembra Jelgavas 1.internātpamatskolā-attīstības centrā papildus speciālās pamatizglītības programmām tiks īstenotas arī trīs speciālās pirmsskolas izglītības programmas, kas pielāgotas bērniem ar fiziskās attīstības traucējumiem, ar somatiskām saslimšanām, kā arī izglītojamajiem ar jauktiem attīstības traucējumiem, aģentūra LETA uzzināja mācību iestādē.

Jelgavas 1.internātpamatskolā-attīstības centra direktore Gunda Balode aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirmsskolas izglītības grupā plānots uzņemt līdz 15 audzēkņiem no 3 līdz 6 gadu vecumam, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Zemgales reģionā.

"Vecāki jau iepriekš ir interesējušies par iespējām bērniem apmeklēt pirmskolas izglītības grupu, saņemot atbalsta un rehabilitācijas pakalpojumus, tādēļ paredzams, ka interese par piedāvātajām programmām būs liela," skaidro Balode, piebilstot, ka šīs būs pirmās pirmsskolas izglītības programmas, kuras īstenos mācību iestāde.

Piesakot bērnu Jelgavas 1.internātpamatskolas-attīstības centra pirmsskolas izglītības grupā, vecākiem izglītības iestādē jāuzraksta iesniegums un jāuzrāda pašvaldības vai valsts pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinums.

Bērni tiks uzņemti trīs speciālajās pirmsskolas izglītības programmās: izglītojamajiem ar fiziskās attīstības traucējumiem (paredzēta bērniem ar dažādām kaulu un muskuļu sistēmas saslimšanām); izglītojamajiem ar somatiskām saslimšanām (paredzēta izglītojamajiem ar dažādām hroniskām saslimšanām un bieži slimojošiem bērniem) un izglītojamajiem ar jauktiem attīstības traucējumiem (paredzēta bērniem, kuri lēnāk apgūst skolai nepieciešamās pamatprasmes). Minētās izglītības programmas Jelgavas 1. internātpamatskolā-attīstības centrā tiek īstenotas arī pamatskolas posmā.

Uzņemšana notiks visa kalendārā gada garumā, bet, lai bērns gaitas speciālās pirmsskolas izglītības grupā sāktu 2018./2019. mācību gadā, pieteikums jāiesniedz līdz 31. jūlijam.

Vecāku iesniegumi tiks reģistrēti iesniegšanas secībā, taču priekšroka būs Jelgavā deklarētajiem bērniem.

Pirmsskolas izglītības grupas darbalaiks būs no pulksten 7 līdz 19, un bērniem bez maksas tiks nodrošinātas trīs ēdienreizes dienā.

"Izglītības iestādē ar pašvaldības un valsts atbalstu ir izveidota atbilstoša infrastruktūra un atbalsta sistēma, lai nodrošinātu individuālu pieeju katram bērnam – ir pieejami medicīnas darbinieku pakalpojumi, masāžas, ūdens procedūras, individuālas nodarbības pie fizioterapeita un citi pakalpojumi, kas palīdz uzlabot un nostiprināt audzēkņu veselību un kvalitatīvāk apgūt izglītību. Izglītības iestādē ir attīstoša un sakārtota vide, piemērota bērniem ar kustību traucējumiem, ir iekārtots Montesori metodes kabinets, sajūtu telpa un ārstnieciskās vingrošanas zāles," pastāstīja Balode.

Līdz ar statusa maiņu Jelgavas 1. internātpamatskola kā attīstības centrs papildus veic arī konsultatīvu un metodisku darbu kvalitatīvas iekļaujošas izglītības nodrošināšanai, strādājot gan ar skolēniem un viņu vecākiem, gan arī ar pedagogiem. Tāpat tiek nodrošināta agrīnu speciālo vajadzību diagnostika pirmsskolas vecuma bērniem, bet no septembra līdztekus tam skolā sāks darboties arī pirmsskolas izglītības grupa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)