Banner 980x90

Jelgavā topošās bērnu un jauniešu centra ēkas siltināšanā ieguldīs 1,2 miljonus eiro

Rīga, 3.dec., LETA. Jelgavā sākta 1 278 945 eiro vērta projekta "Jelgavas pilsētas pašvaldības ēkas Zemgales prospektā 7 energoefektivitātes paaugstināšana" īstenošana, kas paredz bērnu un jauniešu centram paredzētās ēkas siltināšanu un citus darbus, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības pārstāve Egita Veinberga.

Projekta mērķis ir paaugstināt energoefektivitāti ēkā, kur pēc remontdarbiem tiks izvietota Jelgavas pilsētas pašvaldības interešu izglītības iestāde "Jelgavas bērnu un jauniešu centrs "Junda". Ēkā paredzēta jumta seguma nomaiņa, bēniņu pārseguma siltināšana, ārsienu tehniskā stāvokļa uzlabošana, ārsienu siltināšana, grīdu konstrukciju atjaunošana. Tāpat ieplānota arī logu nomaiņa, veco koka durvju nomaiņa un ieejas durvju atjaunošana, apkures sistēmas, elektroapgādes un apgaismojuma sistēmu nomaiņa, ventilācijas sistēmas izbūve.

Veinberga skaidroja, ka projekts ir tikai viena no būvdarbu kārtām, kas tiek realizētas ēkā Zemgales prospektā 7. Papildus energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem tiek veikta ēkas bojāto koka konstrukciju nomaiņa, iekštelpu pārbūve un remonts, ārējo inženierkomunikāciju trašu nomaiņa, ēkas aprīkošana ar mūsdienu prasībām atbilstošām elektronisko sakaru sistēmām, ēkas pielāgošana personām ar kustību traucējumiem, kā arī jaunas piebūves būvniecība, tiks veikti arī teritorijas labiekārtošanas darbi.

Pašlaik tiek veikta apkures un ventilācijas sistēmu izbūve, kā arī drīzumā būs pabeigti jumta seguma nomaiņas darbi. Tāpat notiek ēkas cokola daļas tehniskā stāvokļa uzlabošana un siltināšana un grīdu konstrukciju atjaunošana ēkas pirmajā stāvā un bēniņu pārseguma siltināšana.

Projekta kopējās izmaksas energoefektivitātes paaugstināšanai ir 1 278 945 eiro, no tiem 219 462 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums, 264 463 eiro valsts budžeta dotācija pašvaldībām, bet 795 020 eiro - pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. Būvdarbus veic SIA "Torensberg".

Jau vēstīts, ka Jelgavas pašvaldība īsteno 3 528 826 eiro vērtu projektu, lai kādreizējo skolas ēku Zemgales prospektā 7 piemērotu Bērnu un jauniešu centra "Junda" vajadzībām. Šogad divstāvu ēkai Zemgales prospekta un Palīdzības ielas stūrī aprit 130 gadu - tā celta 1888.gadā pēc arhitekta Aleksandra Johana Frīdriha Baumaņa projekta kā patversme tirgotāju atraitnēm par Jelgavas grāmatizdevēja Gustava Ādolfa Reiera testamentā pilsētai novēlētiem līdzekļiem. Pēc Otrā pasaules kara šajā ēkā tika iekārtota skola, un 1973.gadā tai tika uzcelta arhitekta Valtera Hugo Bodnieka projektēta baltu ķieģeļu piebūve. Mainot dažādus nosaukumus, skola šajā ēkā pastāvēja līdz 2014.gada vasarai.

Darbus Zemgales prospektā 7 realizēs trīs kārtās. Pirmajā tiks veikta ēkas telpu un iekšējo un ārējo inženiertīklu pārbūve un teritorijas labiekārtošana, otrajā - ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi, bet trešajā - interešu izglītības telpu bloka būvniecība.

Projekta kopējās izmaksas ir 3 528 826 eiro, no kurām pirmās un trešās kārtas realizācijas izmaksas ir Jelgavas pašvaldības finansējums 2 223 157 eiro, savukārt otrās kārtas realizācijas izmaksas ir 1 305 669 eiro, tostarp 219 462 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 264 463 eiro valsts budžeta dotācija pašvaldībām, bet 821 744 eiro - Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)