Banner 980x90

Jelgavā svinīgi iedegs lielo pilsētas egli un iemirdzēsies arī citi dekori

Foto: Kultura.jelgava.lv
Foto: Kultura.jelgava.lv

Svētdien plkst.17.00 Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā, notiks svinīga lielās pilsētas egles iedegšana, pēc kā pilsētā ieslēgs arī pārējos uzstādītos Ziemassvētku dekorus, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Egles iedegšana paredzēta kā pasākums ar dziesmām un rotaļām lieliem un maziem jelgavniekiem un pilsētas viesiem. Pilsētas galveno egli veido 45 mazās eglītes, kas iestiprinātas dzelzs konstrukcijā. Ziemassvētku egle rotāta, izmantojot pagājušā gada dekorus, virteņu bumbas un jaunas spuldzīšu virtenes.

Pēc galvenās egles iedegšanas pilsētā ieslēgs arī pārējos uzstādītos Ziemassvētku dekorus. Ar gaismas tīkliem ir izrotāti koki Raiņa un Stacijas parkos, izdekorētas rotaļu mājiņas Pasta salas dienvidu galā.

Raiņa parkā gar bērnu un jauniešu centru "Junda" ir uzstādītas dekoratīvas bumbas, kas apvītas ar silti baltas krāsas LED gaismas kabeli, un Stacijas parkā gar gājēju ietvi virzienā no Pasta ielas lielajos kokos uzstādītas mirgojošas spuldžu virtenes.

Jau tradicionāli ir dekorēta arī egle Stacijas parkā un Driksas gājēju ielā. Izgaismoti būs Driksas un Lielupes tilti, koki Lielajā ielā, skujeņi Hercoga Jēkaba laukumā un krūmu grupas Raiņa parkā.

Dekoratīvās rūķu cepures arī šogad izvietotas Stacijas ielas aplī, bet baltie lāči gozējas Pasta salas bērnu rotaļu parkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)