Banner 980x90

Jelgavā studenti aktīvi ziedo asinis

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv

Otrdien, 6.oktobrī, pēc Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Lauku inženieru fakultātes Studējošo pašpārvaldes iniciatīvas, Jelgavas pils uz vairākām stundām pārvērtās par vietu, kur paveikt labu darbu – ziedot asinis.

Kā atzīst Valsts Asinsdonoru centrs, rudenī donoru aktivitāte samazinās, tādēļ šobrīd ir būtiski papildināt krājumus, īpaši ar 0 grupas un negatīvā rēzus faktora asinīm, uzzināja pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv informatīvajā portālā Jelgavniekiem.lv.

Jau ar pirmajām asins ziedošanās minūtēm Jelgavas pilī sāka veidoties studentu rinda. Ne visi varēja kļūt par donoriem, jo neatbilda prasībām, piemēram, svēra mazāk par 50 kilogramiem, taču bija arī tādi, kuri asinis nodevuši jau vairākkārtīgi.

Par donoru var kļūt, ja esi 18 līdz 65 gadus jauns, sver ne mazāk par 50 kg, dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu, esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi, esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis, esi pirms tam ir lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma, šī ir Asins ziedošana ir veselīga - nododot asins, organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma un atjaunots asins sastāvs.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)