Banner 980x90

Jelgavā sasniegts satiksmes intensitātes rekords - vairāk nekā 42 000 automašīnu diennaktī

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Aizvadītajā nedēļā sensori pie Driksas tilta Jelgavā fiksējuši jaunu satiksmes intensitātes rekordu - 24 stundu laikā centrālo krustojumu šķērsoja vairāk nekā 42 000 transportlīdzekļu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Iestāde "Pašvaldības operatīvās informācijas centrs" (POIC) informē, ka pirmssvētku dienā, 22.jūnijā, Lielās ielas un Jāņa Čakstes bulvāra krustojumā sasniegts jauns satiksmes intensitātes rekords - 24 stundu laikā krustojumu šķērsoja 42 076 transporta vienības. Lielākā ietekmē šī rekorda sasniegšanā ir labajai braukšanas joslai virzienā no Rīgas uz Jelgavas centru laika posmā no plkst.16 līdz 23. Salīdzinājumam - vidēji satiksmes plūsma minētajā krustojumā 24 stundās ir 35 000 transporta vienību.

Jelgavā satiksmes organizāciju nodrošina inteliģentie satiksmes vadības risinājumi. Ielas, kuras remontētas pēdējo sešu gadu laikā, ir aprīkotas ar sensoriem, kas apkopo informāciju par satiksmes plūsmu.

Savukārt POIC koordinē informācijas apriti saistībā ar pilsētas publiskās infrastruktūras uzraudzības un civilās aizsardzības jautājumiem. Iestādes galvenās funkcijas - vienotā dispečerdienesta uzturēšana un tālruņa līnijas 8787 darbības nodrošināšana, pilsētas civilās aizsardzības plānā paredzētās aktivitātes.

Problēmsituācijās, krīzes situācijās vai citas informācijas sniegšanai iedzīvotāji var izmantot diennakts bezmaksas tālruņa numuru 8787, e-pastu "poic@poic.jelgava.lv", interaktīvo karti "karte.pilsetsaimnieciba.lv", kā arī mobilo aplikāciju "Jelgavas pilsētsaimnieks".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)