Banner 980x90

Jelgavā rīko tikšanās ar dziedātāju Žoržu Siksnu

Jelgava, 4.apr., LETA. 12.aprīlī plkst.18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies cikla "Satiec savu mūziķi" sezonas noslēdzošais vakars, kurā viesosies dziedātājs, jelgavnieks Žoržs Siksna un Jelgavas Tirkīza kora ansambļa dalībnieki, aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (JRTC).

Tikšanās laikā varēs dzirdēt Siksnas stāstus par viņa muzikālo gaitu sākumu Jelgavā, skatuves mākslas panākumiem, kā arī stāstus par mūzikas nozares aizkulisēm. Tāpat mūziķis izpildīs skaņdarbus uz klarnetes.

Siksna ir latviešu mūziķis un vokālais pedagogs, kurš absolvējis Jelgavas mūzikas skolas klarnetes klasi. Dziedāt mācījies pie vokālā pedagoga Leonīda Zahodņika. Kļuva atpazīstams 1970.gados, kad uzstājās kopā ar Viktoru Lapčenoku un Margaritu Vilcāni.

Jelgavas Tirkīza koris sadarbību ar Siksnu aizsākās 2009.gadā, kad startēja šovā "Koru Kari 2" un ieguva godpilno otro vietu. Pēc šova dziedātāja vadībā tika izveidots Tirkīza kora ansamblis, kas ar mainīgu sastāvu, tomēr regulāri koncertē un priecē klausītājus daudzviet Latvijā, īpaši Jelgavā. Būtiska ansambļa repertuāra sastāvdaļa ir populārā un vieglā mūzika, taču ansamblis kā Siksnas pavadošais sastāvs pielāgojas mākslinieka daiļradei, labprāt izpildot arī klasiku.

Pasākuma ciklu "Satiec savu mūziķi" organizē JRTC, izceļot tos jelgavniekus un kolektīvus, kuru vārds cieši saistīts ar pilsētu un mūziku. Aprīļa vakars būs cikla noslēdzošais pasākums šajā sezonā, kas no jauna atsāksies septembrī ar stāstiem un tikšanām ar citiem ievērojamies Jelgavas mūziķiem.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)