Banner 980x90

Jelgavā pirmatklāšanu piedzīvos ceļojošā fotogrāfiju izstāde "Neparastie latgalieši"

Jelgava, 28.febr., LETA. Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī no 7.marta līdz 28.martam būs apskatāma fotogrāfes Aritas Strodes-Kļaviņas pirmā personālizstāde "Neparastie latgalieši", kas ceļos pa visiem Latvijas novadiem un pirmatklāšanu piedzīvos Jelgavā 7.martā plkst.18, aģentūru LETA informēja Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā.

Ģimenes un svētku fotogrāfe Strode-Kļaviņa dzimusi un uzaugusi Latgalē, studiju laikā dzīvojusi Rīgā, bet pēdējos piecus gadus sevi sauc par jelgavnieci, un kā pirmās fotogrāfiju personālizstādes vietu izvēlējusies tieši Jelgavu, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torni.

Sākotnēji fotogrāfe darbus publicējusi digitāli, bet atzinīgie vārdi un komentāri kalpojuši par impulsu fotogrāfijas izstādīt ārpus virtuālās vides un tapusi personālizstāde, kas ceļos pa visiem Latvijas novadiem.

Izstādi "Neparastie latgalieši" veido 12 fotostāsti, kuru galvenie varoņi ir Latgales cilvēki, visdažādāko profesiju pārstāvji - mūziķi, mākslinieki, podnieki, tetovētāji, mācībspēki, mājražotāji, mazie uzņēmēji -, turklāt daļa no viņiem atgriezusies Latgalē pēc dzīves galvaspilsētā. Fotogrāfijas radītas gada garumā, attēlojot Latgali visos gadalaikos. Izstāde ir interesanta arī ar to, ka fotogrāfijas aplūkojamas taustāmā veidā - rāmjiem apzināti nav stikla, lai noārdītu robežu starp autoru un skatītāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)