Banner 980x90

Jelgavā pēc ugunsdzēsēju septiņu stundu pūliņiem no sadegšanas paglābta bijušās kafejnīcas ēka

Rīga, 23.janv., LETA. Otrdien Jelgavā, glābējiem ar uguni un tehniskajām likstām cīnoties septiņas stundas, no sadegšanas pasargāta bijušās kafejnīcas ēka, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste informēja, ka vakar plkst.18.58 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Jelgavā, Pētera ielā, deg ēka. Kad Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji pēc trijām minūtēm ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka vienstāva neapsaimniekotai ēkai liesmas bija izplatījušās pa visu bēniņu stāvu.

Aculiecinieku sociālajos tīklos publiskotās fotogrāfijas liecina, ka ugunsgrēks bija izcēlies ēkā, kurā savulaik darbojās kafejnīcas un citas atpūtas vietas. Pēdējos gados ēka gan šim mērķim netika izmantota.

"Lai piekļūtu degošajai ēkai, ugunsdzēsējiem glābējiem ar roku rīku palīdzību vajadzēja atvērt aizslēgtos pagalma vārtus. Viena daļa ugunsdzēsēju glābēju nekavējoties iekļuva ēkā un meklēja piekļūšanas iespējas bēniņiem. Paralēli tika uzsākti dzēšanas darbi, izmantojot autocisternā esošo ūdeni, lai novērstu uguns izplatīšanos uz ēkas nedegošo daļu. Otras autocisternas personāls uzsāka meklēt pastāvīgu ūdens ņemšanas vietu. Notikuma vietai tuvākais ūdens hidrants nedarbojās, par ko informācija ir nodota ūdensvada apsaimniekotājam SIA "Jelgavas ūdens", tāpēc ūdens padošana tika nodrošināta no cita hidranta," dzēšanas procesu aprakstīja Gribuste.

Turklāt piekļūšanu degšanas vietai apgrūtināja tas, ka ēkas plānojums bija sarežģīts, tajā bija izbūvētas dažādas telpas, ēkā bija spēcīgs sadūmojums, augsta temperatūra un pastāvēja dūmgāzu aizdegšanās bīstamība, kas apdraudēja pašus ugunsdzēsējus glābējus. Tāpēc ugunsdzēsēji glābēji piekļuvi bēniņiem un pārsegumiem nodrošināja, atlaužot jumta konstrukcijas un pirmā stāva griestus.

Tāpat auksto laikapstākļu ietekmē ugunsdzēsējiem glābējiem bija jāveic papildus pasākumi, lai nepieļautu šļūteņu aizsalšanu, piemēram, jānodrošina nepārtraukta ūdens caurtece caur dalītājiem un stobriem. Notikuma vietā tehniskas problēmas radās autokāpnēm, kam īsā laikā atrasts risinājums.

Gribuste skaidroja, ka ugunsdzēsēju darba rezultātā no liesmām nosargāta daļa no ēkas, kuras kopējā platība bija 340 kvadrātmetri, un blakus esošā garāža un automašīna. Kopējā ugunsgrēka platība bija 250 kvadrātmetri.

Ņemot vērā sarežģīto situāciju, ugunsgrēku dzēšanas darbos tika iesaistīti arī ugunsdzēsēji glābēji no Olaines un Dobeles. Dzēšanas darbi noslēdzās pēc septiņām stundām - 56 minūtes pēc pusnakts.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 40 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēkiem un 16 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)