Banner 980x90

Jelgavā par 139 014 eiro īsteno Kārļa Īles pirms vairākiem gadiem piedāvāto vides objekta ideju

Jelgava, 4.okt., LETA. Jelgavā sākti 139 014 eiro vērti darbi laukumā, kur atradīsies mākslinieka Kārļa Īles pirms vairākiem gadiem piedāvātais vides objekts "Laika rats 100", aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Pašvaldība objekta idejas izstrādei nav rīkojusi konkursu, par pamatu vides objekta izveidei ņemot Īles ideju, ar kuru viņš piedalījās metu konkursā "Jubilejas zīme "Jelgava-750" 2014.gadā. Toreiz žūrijas komisija piešķīra vides objektam trešo vietu un godalgu 600 eiro apmērā, norādot, ka perspektīvā varētu izmantot iesniegtā meta atsevišķas idejas.

"Pēc iestādes "Kultūra" pasūtījuma papildinot savu ideju un aprobējot tieši Jelgavai, Īle radījis paliekošu vērtību, kas jelgavniekiem arī pēc laika atgādinātu par savas valsts un pilsētas 100 gadiem," aģentūrai LETA pauda pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga galvenā speciāliste Ilze Ķuse.

Būvdarbus skvērā Lielajā ielā 38, starp Jāņa Asara un Lielo ielu, veiks vietējā SIA "Kulk", kas divu pretendentu konkurencē ar līgumcenu 139 014 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, atzīta par uzvarētāju pašvaldības iepirkumā.

Vides objektā "Laika rats 100" aplī tiks izkārtoti desmit stilizēti cilvēku tēli un katrs no tiem balstīs desmit akmeņus. 100 akmeņi simbolizē Latvijas pastāvēšanas gadadienu, bet cilvēku tēli - visus tos, kas ir bijuši iesaistīti Latvijas veidošanā -, tā uzsverot, ka valsti veido katrs no mums, idejas būtību aprakstīja pašvaldībā. Akmeņi simbolizēs šī laika svarīgumu un smagumu, ko tauta ir izlolojusi un nesusi uz saviem pleciem. Starveida bruģējums laukumā, kurā atrodas Latvijas turētāji, simbolizē laika ratu, kas turpina ritēt tālāk cauri gadu desmitiem.

Cilvēku figūras paredzēts veidot no slīpēta nerūsējošā tērauda. Uz laukuma iekšu pavērstās plaknes tiks nopulētas, lai veidotos apmeklētāju spoguļattēli, tādējādi katrs valsts iedzīvotājs vai viesis arī kļūst par Latvijas gadu nesēju un vēstures veidotāju. Uz attiecīgo figūru plaknēm, kas vērstas uz apļa ārpusi, būs iegravēti attiecīgās desmitgades svarīgākie Jelgavas vēsturiskie notikumi Latvijas kontekstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)