Banner 980x90

Jelgavā notiks nometne "5 zaļas dienas"

No 10. līdz 14.augustam Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā notiks nometne Jelgavas pilsētas pašvaldības atbalstītās mērķprogrammas "Junioru universitāte" dalībniekiem "5 zaļas dienas", kurā piedalīsies 45 skolēni no Jelgavas pilsētas skolām.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, nometnes mērķis ir rosināt bērnus aktīvai darbībai vides izpētē un aizsardzībā savā pilsētā un apkārtnē.

Nometnē "5 zaļas dienas" tiks apskatītas 5 nozīmīgas tēmas vides izglītībā: pilsētvide, veselīga pārtika, mežs, vide - alternatīvā enerģija, dabai un cilvēka veselībai draudzīgi produkti. Iepazīstot šīs tēmas, skolēni nebūs tikai procesu vērotāji, bet paši plānos un veiks pētījumus, secinās un izvirzīs savus risinājumus. Vides nometne būs ne tikai izzinoša, bet arī aktīva un jautra, tā veicinās saudzīgu attieksmi pret dabu, mācīs mīlēt un saudzēt savas pilsētas un apkārtnes dabas resursus, popularizēs aktivitātes dabā un veselīgu dzīvesveidu.

Šajās 5 dienās plānotas mācību ekskursijas uz Valgundes mežiem un mini zoodārzu "Pie tēvoča Garika", Engures jūrmalu, Teteli un baskāju taku pie Valguma ezera.

Katrā nometnes dienā skolēni iejutīsies pētnieku – nozares speciālistu lomā, lai dienas gaitā, veicot praktiskos eksperimentus, pētot vidi un dažādus objektus, kopīgiem spēkiem izzinātu kādu aktuālu problēmu un sniegtu savu problēmas risinājumu.

Nometnes norisi atbalsta Vides aizsardzības fonds, Jelgavas pilsētas dome un SIA "Flora".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)