Banner 980x90

Jelgavā noslēgusies divu suņu pastaigu vietu izveide

Jelgava, 6.jūn., LETA. Pabeigti labiekārtošanas darbi divos iežogotos suņu pastaigu laukumos Jelgavā, Ganību ielā, aģentūru LETA uzzināja pašvaldībā.

Jaunajos laukumos, kuru iekārtošanas darbi sākās jau pagājušajā gadā, uzstādīti soliņi un velosipēdu novietnes un veikti citi labiekārtošanas darbi laukuma ērtākai izmantošanai.

Pastaigu laukumos būs arī divas suņu laukuma iekārtas – ar zemi apbērta caurule un koka laipa. Tāpat suņu pastaigu teritorija ir apzaļumota, iestādot kļavas un Himalaju bērzus kā arī košumaugus - skarainās hortenzijas un spožās klintenes.

Suņu pastaigu vietu veido aptuveni 1200 kvadrātmetrus plaša teritorija, kas sadalīta divos ar metāla žogu norobežotos laukumos. Šāds risinājums nodrošina izvēles iespējas suņu saimniekiem, piemēram, ja vienā laukumā ir lielāki suņi, mazāku suņu saimnieki var izvēlēties otru laukumu.

Suņu pastaigu laukumu labiekārtošanas darbus veica SIA "Alejas Projekti", ar kuru bija noslēgts līgums par 17 947 eiro.

Suņu pastaigu vietas ir brīvi pieejamas bez laika ierobežojuma.

Jelgavā vairākus gadus jau darbojas suņu pastaigu laukums Atmodas ielā.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka pagājušajā gadā Jelgavā oficiāli reģistrēti 2479 suņu, taču nodevu par suņa turēšanu maksā retais īpašnieks. 2014.gadā nodevu bija samaksājuši 65 cilvēki, 2015.gadā 223 suņu īpašnieki, 2016.gadā – 313, bet 2017.gadā – nedaudz vairāk nekā 380.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)