Banner 980x90

Jelgavā norisināsies Kultūras kanonu konkurss

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv

No 2. līdz 6.novembrim Latvijas reģionos norisināsies Kultūras kanona konkursa 1.kārta.

Konkursa žūrijas komisija tiksies ar 45 komandām no visas Latvijas, lai novērtētu skolēnu radītās vīzijas skatuves mākslas performancei, kas balstītas Raiņa vai Aspazijas darbos risinātās tēmās, notikumos vai situācijās, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja
Latvijas Kultūras akadēmijas pārstāve Aija Lūse.

Komandas, kas tiks izvirzītas dalībai konkursa otrajā kārtā, 27.novembrī un 28.novembrī tiksies radošajā darbnīcā Jūrmalā, kur teātra un audiovizuālās mākslas profesionāļu vadībā strādās pie pirmajā kārtā prezentētā uzdevuma turpmākās praktiskās attīstības. No 2015.gada novembra beigām līdz pat 2016.gada martam komandas realizēs skatuves mākslas performances, kas konkursa finālā (2016. gada 27. martā) tiks izrādītas uz Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājas "Zirgu pasts" skatuves.

Katrā no reģioniem žūrijas komisijai pievienosies konkrētā reģiona pārstāvji un alternatīvā žūrija.

2.novembrī konkursa 1. kārta notiek Kurzemes reģionā (Kuldīgas Kultūras centrā), 3. novembrī – Vidzemē (Vidzemes koncertzālē "Cēsis"), 4. novembrī – Latgalē (Latgales vēstniecībā "GORS" ), 5. novembrī – Rīgā (Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžā) un 6. novembrī Zemgalē (Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā).

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)