Banner 980x90

Jelgavā Muzeju naktī iepazīstinās ar prezidentiem

Jelgava, 14.maijs, LETA. Muzeju naktī, kas visā Latvijā notiks 19.maijā, Jelgavas muzeji piedāvās apmeklētājiem dažādas ekspozīcijas, tostarp - iepazīt Latvijas Valsts prezidentus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā vakaru plkst.19 ievadīs folkloras kopas "Dimzēns" koncerts, bet plkst.20, 21 un 22 gida pavadībā Muzeju nakts apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt izstādi "Jelgavnieki Latvijas šūpuļa sardzē".

Savas zināšanas par latviešu tautas folkloru varēs pārbaudīt, piedaloties konkursā "Pabeidz tautasdziesmu", kas notiks plkst.20.30. Savukārt izbaudīt Ādolfa Alunāna laika mūziku un skaņdarbus no viņa izrādēm dzīvajā izpildījumā, kā arī fragmentus no "Zobgala kalendāra" Ā.Alunāna teātra aktieru izpildījumā no plkst.19 līdz 24 varēs Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā.

Tuvāk iepazīt Latvijas valsts prezidentus būs iespēja Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī - torņa 7.stāvā no plkst.19 līdz 1, spēlējot spēli "Atpazīsti prezidentu". Tāpat šajā laikā būs atvērtas torņa ekspozīcijas un skatu laukums, bet plkst.21 ikviens aicināts piedalīties naksnīgā pastaigā "Prezidentiem pa pēdām" pa Jelgavu gides Sarmītes Bērziņas pavadībā, pulcēšanās - pie Jāņa Čakstes pieminekļa. Savukārt torņa pagalmā skanēs mūzika un būs iespēja iegādāties restorāna "La tour de Marie" sarūpētos dzērienus un par samaksu baudīt gardus franču stila našķus.

Jelgavas pilī no plkst.19 līdz 1 aulas foajē varēs apskatīt Jelgavas mākslinieku izstādi "Mēs nākam no savas zemes", bet Sudraba zālē - izstādi "Jelgavas pils LLU Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmas studentu darbos". Informācijas tehnoloģiju fakultāte būs sarūpējusi izstādi "No rakstāmmašīnām līdz datoram". Aulā no plkst.20 līdz 22 notiks deju kolektīva "Skalbe" tradicionālais draugu sadancis. plkst.22 Jelgavas pils 278. telpā notiks lekcija "Ziedi. Simboli. Ornāti" par priesteru liturģiskajiem tērpiem.

Savukārt Studentu teātrī Jāņa Čakstes bulvārī 7 plkst.22.15 un 23.15 būs iespēja apmeklēt gleznieciski skatuvisku vīziju "Zemes zvaigznes".

Jelgavas pilsētas bibliotēka Muzeju naktī no plkst.19 līdz 24 piedāvās iesaistīties radošajās darbnīcās, kurās varēs darināt rokdarbus no dabas materiāliem, spēlēt galda spēles, piedalīties viktorīnā "Šūpojies šūpulīt", atbildot uz atjautības uzdevumiem un, izpildot praktiskus pārbaudījumus, spēlēt spēli "Iešūpots Latvijā", apskatīt grāmatu izstādi "Mēs visi nākam no savas bērnības". Rast mieru būs iespēja meditatīvajā telpā bibliotēkas 3. stāvā, savukārt bibliotēkas pagalmā, Vasaras mākslas galerijā, būs apskatāma mākslas studijas "Mansards" audzēkņu darbu izstāde "100 darbi Latvijai".

Jelgavas Mākslas skolā no plkst.18 varēs baudīt dzīvo mūziku, kā arī skolas audzēkņu sagatavotu deju priekšnesumu, ko viņi iestudējuši. Bet skolas iekštelpās varēs apskatīt izstādi "Zīmēju dzejoli" un darbus par putnu tematiku. Muzeju nakts aktivitātes Mākslas skolā notiks no plkst.18 līdz 22.

Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcija šogad Muzeju nakti aicinās izbaudīt pa dienu, plkst.12, 14 un 16 dodoties aptuveni pusotras stundas garā ekskursijā uz vēsturisko Jelgavas lokomotīvju depo, kur glabājas Dzelzceļa muzeja vēl restaurāciju gaidošās tvaika lokomotīves un vagoni.

Jelgavas ugunsdzēsības depo, Dobeles ielā 16, no plkst.19 līdz 22 interesentiem būs iespēja ne tikai izzināt ugunsdzēsības vēsturi, bet arī apskatīt ugunsdzēsēju glābēju depo un tajā esošos ugunsdzēsības transportlīdzekļus, kā arī pielaikot aizsargtērpu un rast atbildes uz visiem interesējošajiem jautājumiem par drošību. Jaunākie ciemiņi varēs saņemt krāsojamās grāmatiņas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)