Banner 980x90

Jelgavā koncertsezonu atklās Nacionālo bruņoto spēku orķestris 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jelgavas pilsētas kultūras namā ceturtdien, 22.oktobrī, plkst.19 koncertsezonu atklās Nacionālo bruņoto spēku orķestris.

Koncerts "Ceļu veiks tas, kurš ies" ir arī bruņoto spēku orķestra priekšnieka un galvenā diriģenta pulkveža leitnanta Daiņa Vuškāna radošā atskaite par pavadītajiem vairāk nekā 30 gadiem militārās mūzikas laukā.

Orķestra priekšnieks piedalījies visu Nacionālo bruņoto spēku orķestru veidošanas procesā.

Bruņoto spēku orķestris bieži savās koncertprogrammās aicina piedalīties populārus viesmāksliniekus, un arī koncertsezonas un orķestra priekšnieka jubilejas koncerts nebūs izņēmums - orķestra pavadījumā uzstāsies diriģenta Inta Teterovska vadītā Rīgas koru grupa.

Koncertā piedalīsies arī viesmāksliniece Indra Pumpure, kā arī bruņoto spēku orķestra Strēlnieku trio un diksilends.

Koncerta programma veidota no dažādu žanru skaņdarbu aranžējumiem un apdarēm. Tajā skanēs labāko Latvijas armijas maršu aranžējumi.

Atzīmējot latviešu strēlnieku bataljonu izveidošanas simtgadi, koncertprogrammā iekļautas atraktīvākās streļķu dziesmas. Kino sadaļu pārstāvēs mūzika no kinofilmas "Džimlai Rūdi rallallā!". Latviešu kora dziesmu klasikas sadaļā izskanēs VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku atklāšanas ceremonijas aranžējumi. Tāpat skanēs latgaliešu un latviešu tautasdziesmas no Latgales koncerttūres un Dikļu dziedāšanas svētku 150.gadadienas koncerta programmām. Koncertā būs arī vairāki pirmatskaņojumi.

Turpinot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertā būs bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)