Banner 980x90

Jelgavā klientu parāds par siltumu sarucis par apmēram 700 000 eiro

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Gada laikā SIA "Fortum Jelgava" klientu parāds par siltumapgādi sarucis par apmēram 700 000 eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

2015.gada 1.septembrī klientu parāds par siltumu bija virs četriem miljoniem eiro, bet 2016.gada 1.septembrī - ap 3,3 miljoniem eiro. Lielākā daļa - 2,7 miljoni eiro - ir tieši privātpersonu nenomaksātā summa, informēja Matisa.

"Mēs daudz strādājam, lai mazinātu parāda apjomu: esam izveidojuši sistēmu, lai sekotu līdzi maksājumu disciplīnai, sūtām atgādinājumus, piedāvājam parādniekiem slēgt vienošanās par parādu pakāpenisku nomaksu. Tāpat jāuzteic māju iedzīvotāji, kuri ir iesaistījušies mājas kopīgo problēmu risināšanā un apzinās, ka lielas parādsaistības par patērēto siltumu nav tikai siltuma ražotāja problēma," uzsver uzņēmuma pārstāve.

Jau ziņots, ka šonedēļ Jelgavā apkure pieslēgta pirmajai daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai, kā arī saņemti vairāki iesniegumi no namu pārvaldniekiem ar lūgumu atsevišķām daudzdzīvokļu mājām pieslēgt apkuri no 1.oktobra, aģentūru LETA informēja SIA "Fortum Jelgava" komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Siltumenerģijas tarifs Jelgavā 2016.gada septembrī ir 49,17 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības, un tas ir par 8,5% zemāks nekā pirms gada - 2015.gada septembrī.

Saskaņā ar prognozēm oktobrī dabasgāzes tirdzniecības cena nemainīsies, un līdz ar to arī siltumenerģijas tarifs oktobrī SIA "Fortum Jelgava" klientiem saglabāsies septembra līmenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)