Banner 980x90

Jelgavā izsūtīti 440 paziņojumi par uzņemšanu bērnudārzos

Jelgava, 18.maijs, LETA. Šomēnes Jelgavā sākta Jelgavas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu grupu komplektācija un vietu piešķiršana pirmsskolas izglītības apguvei 2018./2019. mācību gadā.

Uzaicinājums par vietas saņemšanu nosūtīts 440 cilvēkiem, aģentūru LETA informē pašvaldībā.

Kā aģentūru LETA informē Jelgavas pilsētas domes administrācijas Sabiedrisko attiecību pārvaldes sabiedrisko attiecību un mārketinga galvenā speciāliste Ilze Ķuse, nākamajā mācību gadā Jelgavā nodrošinātas 428 vietas vispārējā pirmsskolas izglītības programmā un 26 speciālajā pirmsskolas izglītības programmās.

Maijā izsūtīti 440 paziņojumi par vietas piešķiršanu bērnudārzos tiem vecākiem, kuru bērni reģistrēti rindā. No piešķirtajām vietām, ārpus kārtas atbilstoši likumdošanai ir piešķirta 321 vieta, piemēram, Jelgavas pilsētas pašvaldības noteikumi paredz ārpus kārtas vietu piešķirt daudzbērnu ģimenēm.

Tiem, kuri saņēmuši uzaicinājumu, līdz 25.maijam jāizdara izvēle, piedāvājums tiks izmantots. Pēc šī termiņa darbs pie grupu komplektācijas tiks turpināts un brīvās vietas tiks piedāvātas nākamajiem bērniem, kuri gaida uzņemšanu bērnudārzā.

Jelgavas pilsētas pašvaldības bērnu reģistrā pirmsskolas izglītības apguvei pavisam kopā reģistrēti 2458 bērni, kuriem dzīvesvieta ir deklarēta Jelgavas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Pašlaik Jelgavā darbojas 11 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī septiņi privātie bērnudārzi. Kā informē Jelgavas Izglītības pārvalde, šā gada 1.janvārī vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē Jelgavā gaidīja 229 bērni, kuri reģistrēti rindā, bet prognozes rāda, ka līdz 1.septembrī šo bērnu skaits varētu palielināties vēl vismaz par 50.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)