Banner 980x90

Jelgavā izsolīs rūpnīcas īpašumus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Saistībā ar parādiem Jelgavas pilsētas pašvaldībai līdz 23.oktobrim plānots izsolīt SIA "Latvian Automotive Seating Systems" automašīnu sēdekļu rūpnīcas zemesgabalu ar ēkām, liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Zemgales apgabaltiesas zvērinātu tiesu izpildītāju birojā aģentūrai LETA pastāstīja, ka šī būs jau otrā izsole, bet iepriekšējā jūlijā bija pasludināta par nenotikušu.

Uzņēmuma nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala 30 000 kvadrātmetru platībā, ražošanas un biroja ēkas jaunbūves 4056 kvadrātmetru platībā. Nekustamā īpašuma īpašnieks ir darbību apturējusī SIA "Latvian Automotive Seating Systems", bet piedzinējs - Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Nekustamais īpašums novērtēts 53 200 eiro vērtībā, bet izsoles sākumcena noteikta 39 900 eiro, savukārt izsoles solis - 2500 eiro.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties nekustamā īpašuma izsolē, līdz 13.oktobrim ir jāiemaksā nodrošinājuma summa 2500 eiro apmērā un jālūdz tiesu izpildītāja Pārsla Bērziņa autorizēt dalību izsolē. Izsoles sākums ir šodiena, bet izsoles noslēguma laiks - 23.oktobra plkst.10.

Kā liecina "firmas.lv" informācija par Uzņēmumu reģistra datiem, pēdējo gada pārskatu uzņēmums iesniedzis 2012.gadā, un tas bijis pārskats par 2011.gadu ar peļņu nulles apmērā, un pārskata saturs liecina, ka uzņēmums faktiski nav īstenojis saimniecisko darbību.

Savukārt šā gada 9.septembrī Valsts ieņēmumu dienests nolēmis apturēt uzņēmuma saimniecisko darbību, bet 18.septembrī ir piemērots aizliegums reorganizācijai un dalībnieku maiņai.

SIA "Latvian Automotive Seating Systems" īpašnieki ir Beļģijas pilsonis Drīss Biljē (69,70%) un Latvijas pilsone Jeļena Mešuļina (30,30%). Uzņēmuma pamatkapitāls ir 19 800 latu (28 173 eiro).

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, 2006.gada decembrī saskaņā ar iesniegumu par zemesgabala izpirkšanu Jelgavas dome nolēma atsavināt apbūvētu zemesgabalu 30 000 kvadrātmetru platībā Aviācijas ielā 38, pārdodot to par brīvu cenu uz zemesgabala esošās jaunbūves īpašniecei SIA "Latvian Automotive Seating Systems" (LASS), aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Objekta cena bija 43 200 lati, no tās 50% jāmaksā īpašuma kompensācijas sertifikātos. Maksa par atlikto maksājumu ir 12% gadā no vēl nesamaksātās īpašuma kompensācijas sertifikātu un latu daļas, samaksu veicot latos.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Vilis Ļevčenoks norādīja, ka pašvaldībai šis objekts radot bažas, jo ražotnes pamatu būvniecības laikā uzņēmums kļuva maksātnespējīgs, jo nevēlējās maksāt objekta būvniekam par it kā nekvalitatīvi veiktu darbu. Šogad pēc tiesas procesa uzņēmuma maksātspēja atjaunota un tas noslēdzis līgumu ar citu būvfirmu. Pašlaik notiekot ražotnes ēkas projektēšana, sacīja pašvaldības pārstāvis.

Pirms tam, tā paša gada augustā Jelgavas speciālajā industriālajā zonā Aviācijas ielā atsākta Beļģijas uzņēmuma "ASS Car Design" meitasuzņēmuma SIA "Latvian Automotive Seating Systems" automašīnu sēdekļu rūpnīcas būvniecība.

Lai sāktu aktīvu darbību Latvijā, 2003.gadā Beļģijas kompānija "ASS Car Design" izveidoja meitas uzņēmumu SIA "Latvian Automotive Seating Systems", kas slēdza līgumu ar Jelgavas pašvaldību par zemes nomu Aviācijas ielā. Kā ziņots, SIA "Latvian Automotive Seating Systems" automašīnu sēdekļu rūpnīcas būvniecības projektā Jelgavā plānojusi ieguldīt aptuveni miljona latu investīcijas. Beļģijas uzņēmums ražo ortopēdiskos automašīnu un biroja sēdekļus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)