Banner 980x90

Jelgavā izskanēs dziesmas un mūzika, kas iedvesmoja Edīti Piafu 

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Trešdien, 13.janvārī, plkst.18.00 kultūras namā būs iespēja apmeklēt koncertprogrammu "100 gadi ar Piafu", kas ir pianistes un dziedātājas Katrīnas Gupalo un pianista Andreja Osokina veltījums leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas simtgadei.

Kā pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv noskaidroja Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē, unikālā koncertprogramma apvieno gan franču dziedātājas leģendārākos hitus un īpaši ekspresīvās pēdējo gadu dziesmas, kas Latvijā tiks izpildītas pirmo reizi, gan arī klasisko mūziku, kas skanējusi E.Piafas dzīves laikā un iedvesmojusi viņu – Moriss Ravēls, Eriks Satī, Igors Stravinskis un Klods Debisī. Neordinārā programmas koncepcija nojauks robežas starp dažādiem skatuves mākslu veidiem – teātri un izpildītājmākslu –, kā arī ļaus līdzpastāvēt pavisam atšķirīgiem mūzikas žanriem – klasiskajai un populārajai mūzikai.

K.Gupalo ir viena no neordinārākajām jaunās paaudzes latviešu mūziķēm, kuras talants guvis atzinību dažādos starptautiskos konkursos, tostarp Parīzē, Londonā, Maskavā un ASV. Viņa nupat beigusi mācības prestižajā Rietumu Mūzikas akadēmijā Kalifornijā, ASV, un šobrīd studē Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, bet, sākot ar nākamo sezonu, viņas turpmākā mākslinieciskā darbība noritēs Ņujorkā. Pateicoties profesionālajai izglītībai trīs dažādās mākslas sfērās – klavierspēlē, vokālajā un teātra mākslā –, K.Gupalo uz skatuves spēj uzburt neparastu, ekspresīvu un ārkārtīgi juteklisku pasauli. Savukārt A.Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu – Karalienes Elizabetes konkursa Briselē, Artūra Rubinšteina konkursa Telavivā un Margaritas Longas un Žaka Tibo konkursa Parīzē – laureāts. Šīs sezonas spilgtākie notikumi pianista koncertgrafikā ir debija Berlīnes filharmonijā, uzstāšanās ar orķestri "Kremerata Baltica", sadarbība ar Vladimiru Fedosejevu, kā arī slavenās poļu skaņu ierakstu kompānijas "DUX Recording Producers" izdotā soloalbuma "Dedication" prezentācija.

Biļešu cena: 5 – 7 eiro. Biļetes nopērkamas internetā www.bilesuparadize.lv un kultūras nama kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)