Banner 980x90

Jelgavā 9.maijā rīkos mītiņu Otrajā pasaules karā kritušo pieminēšanai

Jelgava, 7.maijs, LETA. Stacijas parkā Jelgavā 9.maijā pieteikts piemiņas pasākums Otrajā pasaules karā kritušajiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības komunikācijas un mediju attiecību galvenā speciāliste Egita Veinberga.

Pasākuma rīkotājs ir domes deputāts, no partijas "Saskaņa" saraksta ievēlētais Sergejs Stoļarovs.

Parkā no plkst.10 notiks tradicionālais piemiņas mītiņš ar uzrunām un dziesmām. Pasākuma pieteikumā tā rīkotāji minējuši, ka tas var pulcināt ap 100 dalībnieku, taču Stoļarovs lēsa, ka apmeklētāju varētu būt arī mazāk, jo 9.maijs ir darba diena, līdz ar to skolēni un strādājošie to apmeklēt nevarēs.

Pasākums varētu ilgt aptuveni 40 minūtes, un pēc tā tiks rīkots brauciens uz kapiem ziedu nolikšanai.

Savukārt rīt, 8.maijā, pašvaldība rīko ziedu nolikšanu par godu Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienai. Ziedu nolikšana paredzēta piecās piemiņas vietās Jelgavā - pie Lāčplēša pieminekļa Stacijas parkā, pieminekļa Rūpniecības un Tērvetes ielu krustojumā, pie pieminekļiem Zanderu un Miera kapsētā, kā arī pie Fašisma terora upuru pieminekļa RAF dzīvojamajā masīvā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)