Banner 980x90

Jelgavā 9.maijā pasākumu plāno rīkot Latvijas Krievu savienības politiķis

Rīga, 7.maijs, LETA. 9.maijā Jelgavā norisināsies "Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju atceres pasākums", kuru rīkos Latvijas Krievu savienības (LKS) Eiropas Parlamenta (EP) deputāta kandidāts Viktors Guščins, noskaidroja aģentūra LETA.

Pašvaldības pārstāve Egita Veinberga skaidroja, ka ir saņemts pieteikums par sapulces rīkošanu 9.maijā no plkst.10 līdz 12 Stacijas parkā. Pasākuma pieteicējs ir Guščins.

Sapulces rīkošanu pašvaldība ir saskaņojusi. Plānots, ka tajā piedalīsies līdz 100 cilvēki.

Savukārt nereģistrētās Latvijas Sabiedrisko organizāciju padomes (LSOP) mājaslapā norādīts, ka Stacijas parkā notiks svētku mītiņš, kas būs veltīts "padomju tautas uzvaras Lielajā Tēvijas kara 74.gadadienai".

Guščins ir LKS valdes loceklis un šogad kandidēs EP vēlēšanās.

Pagājušajā gadā toreizējā Drošības policija (DP) (tagad Valsts drošības dienests), atskatoties uz 2017.gadu, secinājusi, ka Latvijā Krievijas tautiešu politikas aktivitātēm visbiežāk pievērsās personas, kuras sevi identificē ar Krievijas sociālpolitisko telpu, galvenokārt uz tā dēvētās "padomju nostalģijas" pamata. Formāli Krievijas tautiešu konsolidāciju Latvijā turpina veikt nereģistrētā LSOP. DP vērtējumā, tās koordinators Guščins ir Krievijas vēstniecībai pietuvināta persona, un faktiski uztur LSOP kā viedokļu apmaiņas centrālo platformu aktīvākajiem Krievijas tautiešiem Latvijā.

"Atzīmējams, ka LSOP un Guščina darbībai nozīmīga bija "Maskavas nama" loma, kas atvēlēja telpas dažādiem LSOP un tajā ietilpstošo organizāciju rīkotajiem pasākumiem. Turklāt Guščins jau ilgstoši izmanto "Maskavas nama" telpas kā personīgo biroju, kurā tiekas ar Krievijas tautiešiem dažādu ikdienas aktivitāšu koordinēšanai," teikts DP pārskatā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)