Banner 980x90

Jauno studiju gadu LLU atklās 5.septembrī

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Šogad jaunais studiju gads Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) tiks atklāts 5.septembrī plkst.9.00, kad Jelgavas pils pagalmā pulcēsies pirmā kursa studenti, mācībspēki, darbinieki un viesi, lai kopā svinētu jaunā studiju gada sākumu ar svinīgu ceremoniju un universitātei nozīmīgu tradīciju - Imatrikulācijas aktu -, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Pirmkursnieki ir aicināti pulcēties pie Jelgavas pils plkst.8.30, lai gatavotos ieiešanai augstskolas pagalmā kolonnā pa seši noteiktā secībā - Meža fakultāte, Lauksaimniecības, Pārtikas tehnoloģijas, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, Vides un būvzinātņu, Tehniskā fakultāte, Veterinārmedicīnas un Informācijas tehnoloģiju fakultāte.

Svinīgās ceremonijas laikā pirmkursniekus, mācībspēkus, darbiniekus un viesus uzrunās rektore Irina Pilvere, studiju prorektors Kaspars Vārtukapteinis, fakultāšu dekāni, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), kā arī LLU Studējošo pašpārvaldes pārstāvji, savukārt līdz ar studentu himnas "Gaudeamus" atskaņošanu jaunieši tiks oficiāli imatrikulēti, kļūstot par pilntiesīgiem LLU studentiem.

Pēc svinīgās ceremonijas studenti un mācībspēki ir aicināti piedalīties 2012.gadā sāktajā tradīcijā Akadēmiskā ceļa veidošanā, kad gājēju celiņā tiks guldīta 30x30 centimetrus liela bruģakmens plāksne ar gada skaitli. Akadēmiskais ceļš kalpo gan kā simbols izaicinājumiem un šķēršļiem ceļā uz augstāko izglītību, gan kā vieta, kur pēc gadiem satikties un salidojumos gremdēties atmiņu stāstos.

5.septembrī katru pirmkursnieku LLU Studējošo pašpārvalde iepriecinās ar LLU plānotājiem, kurā būs pieejama informācija par studiju procesu, notikumiem un pasākumiem. Pirmkursniekiem šī būs svētku diena, tādēļ nebūs jāapmeklē lekcijas, bet vecāko kursu studentiem 5.septembrī sāksies nodarbības.

Lai Imatrikulācijas akts norisinātos veiksmīgi, katru gadu kāda no LLU fakultātēm ir atbildīga par norises kārtību, un šogad šis pasākums tiek uzticēts Meža fakultātei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)