Banner 980x90

Jaunie studenti varēs pieteikties Jelgavas novada pašvaldības stipendijai

Ventspils, 4.aug., LETA. Augstskolu pirmā kursa studenti, kuri deklarēti Jelgavas novadā, varēs pieteikties pašvaldības stipendijai, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas novada domē.

Stipendijas apjoms vienam jaunietim ir 1500 eiro akadēmiskajā gadā jeb 150 eiro katru mēnesi visa mācību gada garumā.

Stipendijai no 1.septembra varēs pieteikties jebkurš vismaz vienu gadu Jelgavas novadā deklarēts jaunietis, kurš šogad sāks studijas pirmajā kursā kādā no Latvijas augstskolām. Katru mācību gadu stipendija tiek piešķirta trim jauniešiem. Lai pretendētu uz stipendiju, tiks ņemtas vērā jaunieša sekmes - absolvējot 12.klasi, vidējam vērtējumam jābūt virs 7,5 ballēm. Tiek vērtēta motivācija stipendijas saņemšanai, jaunieša mērķtiecība un ieceres, kā arī aktivitātes vidējās izglītības iegūšanas laikā.

Jelgavas novada pašvaldība stipendijas piešķir kopš 2012.gada, un līdz šim to saņēmuši 16 jaunieši.

"Jelgavas novada pašvaldības stipendija ir nozīmīgs instruments, kā pašvaldība var atbalstīt savus jauniešus, un ik gadu tā pašiem centīgākajiem un mērķtiecīgākajiem jauniešiem palīdz virzīties pa karjeras kāpņu pirmajiem pakāpieniem," uzsvēra Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Aija Tračuma (LRA).

Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes galvenais speciālists mūžizglītības jautājumos Jānis Erno skaidroja, ka Latvijas Universitātes fonda administrētās Jelgavas novada pašvaldības stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt novada jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, veidot Jelgavas novada atpazīstamību Latvijā un stiprināt jauniešiem piederības izjūtu Jelgavas novadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)