Banner 980x90

Jaunākās meiteņu futbola čempionāta dalībnieces Olainē noslēgušas sezonu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Savu dalību šīs sezonas Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātā noslēgušas pašas jaunākās tā dalībnieces. U-10 vecuma grupas jeb 2006./2008.dzimšanas gada meitenes pēdējoreiz tikās trešdien, 24.augustā, Olaines pilsētas stadionā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja Latvijas Futbola federācijā, šajā vecuma grupā meitenes sper vienus no saviem pirmajiem soļiem futbolā, tāpēc spēļu rezultāti kopvērtējumā netiek fiksēti, jo primārais U-10 vecuma grupas sabraukumos jaunajām futbolistēm ir iepazīt šo sporta veidu un izjust sevi kā daļu no lielā Latvijas futbola. Olainē sabrauca un savas futbola iemaņas viena pret otru pārbaudīja jaunās futbolistes no Rīgas Futbola skolas, FK Liepāja, FS METTA/OSC, AFA Olaine, Laidzes FK/Brocēnu NSS, SK Super Nova, SK Imanta un Dinamo Rīga komandām.

"Lielākā daļa šo meiteņu sacensībās piedalījās pirmo reizi, jo šīs vecuma grupas komandu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir divkāršojies. Liels gandarījums bija vērot meiteņu pozitīvās emocijas un prieku, spēlējot futbolu. Tā kā U-10 čempionāts notiek bez rezultātu atspoguļošanas, par turnīra uzvarētājām tika pasludinātas visas komandās," izceļ Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sieviešu futbola nodaļas speciālists Jevgēnijs Gedertsons.

Katra no meitenēm saņēma medaļu par dalību turnīrā, kā arī garšīgu pārsteigumu, par kuru parūpējas "Danone", bet  komandu treneri tika pie balvām par ieguldījumu meiteņu futbolā. Savukārt LFF, rūpējoties par meiteņu futbola attīstību, piešķīra katrai komandai dāvanu kārti ekipējuma iegādei veikalā "Komanda".

"Šī gada Latvijas meiteņu čempionāts U-10 vecuma grupā ir veiksmīgi noslēdzies. Gaidām meiteņu komandas tikpat azartiskās spēlēs nākamās sezonas sākumā, piedaloties meiteņu telpu futbola čempionātā," piebilst Jevgēnijs Gedertsons.

Pašas jaunākās čempionāta dalībnieces šosezon tikās kopumā trīs sabraukumos, no kuriem pirmie divi jūnijā norisinājās Olainē un Rīgā.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts ir vasaras sezonas galvenās Latvijas sacensības futbolā meitenēm no 2002. līdz 2008. dzimšanas gadam, kas norisinās trīs vecuma grupās. Šosezon visās vecuma grupās kopā startē 25 komandas, kas ir par astoņām vienībām vairāk nekā pērn. Kamēr U-14 vecuma grupā spēles notiek pēc formāta 8:8, abās jaunākajās grupās cīņas rit pēc formāta 6:6. Abās vecākajās grupās vienas spēles ilgums ir 2x15 minūtes, bet jaunākajā grupā – 2x10 minūtes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)