Banner 980x90

Jaunā Jelgavas tirgus izbūves termiņu pagarina par trim gadiem

Jelgava, 25.jūl., LETA. Jaunā Jelgavas tirgus izveides termiņš pagarināts par trim gadiem, aģentūra LETA uzzināja pilsētas domes sēdē.

2016.gadā dome pieņēmusi lēmumu par privātā kapitāla piesaisti pašvaldības SIA "Jelgavas tirgus", ar kuru tika noteikts, ka trīs gadu laikā ir jāizveido pārtikas un nepārtikas preču tirgus Sporta ielā 2b un Zemgales prospektā 19a. Pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne domes sēdē apgalvoja, ka tirgus pabeigšana noteiktajā termiņā - šogad - nav bijusi iespējama objektīvu iemeslu dēļ.

Tā 2017.gadā apstiprinātas izmaiņas pilsētas teritorijas plānojumā, samazinot apbūves augstumu pilsētas administratīvajā teritorijā, tai skaitā Sporta ielā 2B un Zemgales prospektā 19A. Tāpēc bija nepieciešams izstrādāt jaunu lokālplānojumu abām teritorijām. Lokālplānojuma izstrāde sākta 2018.gadā.

Bet pēc tam, kad tirgus būvniecībai izdota būvatļauja, tā apstrīdēta, taču vēlāk ar domes lēmumu būvatļauja atstāta spēkā.

Tāpēc pašvaldībā saņemts "Jelgavas tirgus" iesniegums ar lūgumu pagarināt tirgus izveides termiņu.

Škutāne, atbildot uz deputātu jautājumiem, klāstīja, ka privātā investora piesaiste ļāvusi uzlabot uzņēmuma finansiālo stāvokli un esošā tirgus vizuālo tēlu. Tāpat, komentējot projekta virzību pēc lēmuma par būvatļaujas atstāšanu spēkā, apgalvoja, ka "notiek projektēšanas darbi".

Par projekta termiņa pagarināšanu nobalsoja 11 no 15 domes deputātiem.

Jau ziņots, ka jauna tirgus izbūvei par Jelgavas pašvaldības kapitālsabiedrības "Jelgavas tirgus" jauno dalībnieku 2016.gadā apstiprināta "ERA2K TT".

Plānots, ka jaunā tirgus ēka atradīsies blakus dzelzceļam. Tirdzniecības platība galvenajā ēkā plānota līdz 4000 kvadrātmetru, zem nojumes būs apmēram 500-600 kvadrātmetri, bet neskaidrība pašlaik vēl ir par āra tirdzniecības vietām. Platības ziņā jaunais tirgus nebūs lielāks par esošo, taču tas būs kompaktāks un apmeklētājiem vieglāk saprotams, skaidroja pašvaldībā.

Jaunajā tirgū būs arī atsevišķa vieta zivju tirgotājiem. Līdz ar ierindas tirgotājiem uz jauno vietu no vecā tirguspārcelsies arī trīs sabiedriskās ēdināšanas nodrošinātāji, pulksteņu darbnīca un frizētava.

Paredzēts, ka tiks pagarināts arī tirgus darba laiks. Pašlaik darba dienās darbs tiek pārtraukts jau ap plkst.15, bet, atrodoties blakus stacijai, tas būs ilgāks.

"Jaunā tirgus infrastruktūra krietni atšķirsies no tās, kāda tā tirgotājiem pieejama šobrīd, kad tirgus teritorijā esošās ēkas tiek apsildītas vien ar dažādiem elektriskajiem sildītājiem, par ko paši tirgotāji maksā lielus elektrības rēķinus, un tie ir papildu izdevumi noteiktajai īres maksai," informēja pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)