Banner 980x90

Izsludināts konkurss uz slimnīcas "Ģintermuiža" valdes locekļa amatu

Rīga, 30.aug., LETA. Veselības ministrija (VM) izsludinājusi konkursu uz slimnīcas "Ģintermuiža" valdes locekļa amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

No pretendentiem tiek sagaidīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadības zinātnēs, finansēs, sociālajās zinātnēs, medicīnā vai jomā, kas nepieciešama, lai profesionāli pildītu valdes locekļa pienākumus.

Vajadzīga vismaz trīs gadu pieredze vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kas nepieciešamas valdes locekļa pienākumu pildīšanai, kā arī praktiskā darba pieredze tādu jautājumu risināšanā, kas attiecas uz kapitālsabiedrības attīstību, darbības stratēģijas īstenošanu, administratīvo un pārmaiņu vadību.

Tāpat tiek prasīta izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību un darbību, un laba korporatīvās pārvaldības principu pārzināšana, tai skaitā augsta saskarsmes kultūra, labas sadarbības un organizatoriskās prasmes.

Nepieciešamas arī zināšanas un izpratne par administratīvo, personāla un pārmaiņu vadības procesu, un par finanšu vadības jautājumiem.

Visbeidzot tiek prasīta nevainojama reputācija, angļu valodas zināšanas, kā arī vēlama vismaz vēl vienas svešvalodas pārzināšana.

Pieteikumus līdz 18.septembrim kandidāti var iesniegt VM vai sūtīt uz e-pasta adresi "vm@vm.gov.lv", ja dokumenti parakstīti ar drošu elektronisko parakstu.

Kā ziņots, VM vasaras sākumā saņēma slimnīcas "Ģintermuiža" valdes locekļa Ulda Čāčus atlūgumu. Lai nodrošinātu slimnīcas darbības nepārtrauktību, tās valdes locekļa amatā uz laiku iecelts Artūrs Bērziņš, kurš līdz tam pildīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes locekļa pienākumus.

Bērziņš amata pienākumus pildīs līdz brīdim, kad VM amatā iecels kandidātu, kas izvēlēts atklāta konkursa kārtībā, iepriekš skaidroja VM.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Čāčus slimnīcu Jelgavā vadīja kopš 2002.gada janvāra. Pamest amatu esot viņa personīgais lēmums. Iestādes vadītājs aģentūrai LETA neslēpa, ka darba attiecībās bijušas arī dažādas problēmsituācijas, taču viņš neesot izjutis spiedienu darbu pamest.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)