Banner 980x90

Izsludinās iepirkumu bērnudārza būvniecībai Jelgavā

Jelgava, 3.apr., LETA. Aprīlī Jelgavas pilsētas pašvaldība plāno izsludināt iepirkuma konkursu jauna pašvaldības bērnudārza projektēšanai, kas atradīsies Nameja ielā 30, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Bērnudārzu plānots būvēt uz pašvaldībai piederošās zemes. Pašlaik tiek gatavota iestādes darbības koncepcija, plānojot un paredzot arī pieguļošās teritorijas infrastruktūras sakārtošanu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības prstve Egita Veinberga, iepirkuma konkursu izglītības iestādes projektēšanai pašvaldība iecerējusi izsludināt jau aprīlī. Provizoriskās izmaksas šajā iepirkumā varētu būt ap 100 000 eiro, taču reālo summu parādīs iepirkuma rezultāti.

Iecerētajā pirmsskolas izglītības iestādē plānotais audzēkņu skaits ir 280, no tiem – 24 bērni ar speciālām vajadzībām. Kopumā tajā tiks izveidotas 12 grupas.

Jelgavas pilsētas pašvaldība iepriekš informēja, ka Nameja ielā 30 tiks veidota arī ģimenes māja Jelgavas sociālās aprūpes centra bērniem. Šo projektu pašvaldība īstenos deinstitucionalizācijas plāna ietvaros ar Eiropas Savienības finanšu instrumentu palīdzību.

Pašlaik Jelgavā darbojas 11 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī septiņi privātie bērnudārzi. Kā informē Jelgavas Izglītības pārvalde, šā gada 1.janvārī rindā uz pirmsskolas izglītības pakalpojumiem Jelgavā gaidīja 229 bērni, kuri reģistrēti rindā, bet prognozes rāda, ka līdz 1.septembrī šo bērnu skaits varētu palielināties vēl vismaz par 50.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)