Banner 980x90

Izglītības iestāžu labiekārtošanai Jelgavas novads plāno aizņemties 2 215 000 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Lai īstenotu izglītības iestāžu labiekārtošanas projektus, Jelgavas novada pašvaldība Valsts kasē plāno ņemt aizņēmumu 2 215 000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Jau vēstīts, ka vērienīgus projektus plānots īstenot Vilces pagasta pamatskolā un Svētes pamatskolā. Jelgavas novada pašvaldība izsludinājusi iepirkuma konkursu Vilces pagasta sākumskolas ēkas rekonstrukcijas darbiem, teritorijas un sporta laukuma labiekārtošanai, kā arī Svētes pamatskolas vecās ēkās daļas pārbūvei, paredzot jau vasarā sākt SIA "Livland Group" un SIA "Namejs Plus" projektu īstenošanu.

Taču šogad paredzēti darbi arī citās izglītības iestādēs, norāda Kaņepone.

Paredzēts izstrādāt tehniskos projektus Kalnciema pagasta vidusskolas telpu renovācijai un teritorijas labiekārtošanai un Zaļenieku komerciālā un amatniecības vidusskolas - Zaļenieku pils - kompleksa energoefektivitātes paaugstināšanai. Tāpat plānots veikt Līvbērzes vidusskolas zēnu mājturības ēkas pārbūvi un teritorijas labiekārtošanu, kā arī turpināt Kalnciema pagasta pirmsskolas izglītības iestādes "Mārīte", Aizupes pamatskolas un Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolas labiekārtošanu.

Visu minēto mērķu realizācijai no Valsts kases plānots aizņēmums 2 215 000 eiro apmērā.

"Ģimenēm ar bērniem ļoti būtisks faktors lēmuma pieņemšanā par izglītības iestādes izvēli ir ne vien izglītības kvalitāte, bet arī droša vide un infrastruktūra, tādēļ novada pašvaldība ne tikai Vilces un Svētes skolu rekonstrukciju, bet arī pārējo minēto izglītības iestāžu remontdarbus un labiekārtošanas darbus savā investīciju plānā jau bija iekļāvusi un attiecīgi 2016.gada budžetā jau ierēķinājusi saistībās. Tās ir plānotas un jau sen lolotas gan skolu, gan pagastu ieceres, taču pašreiz šāda veida būvēm, kas paredz gan telpu atjaunošanu, gan vides labiekārtošanu, kā arī jaunu tehnoloģiju nodrošināšanu, nav atbilstošu projektu Eiropas Savienības finansējuma piesaistei. Līdz ar to šie būvdarbi ir pašvaldības finansiāla atbildība. Visu būvdarbos nepieciešamo summu pašvaldība kā ilgtermiņa aizņēmumu ņems Valsts kasē," komentē Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)