Banner 980x90

Iedzīvotāju iniciatīvas projektiem Jelgavas novadā sadalīti 22 700 eiro

Jelgava, 2.maijs, LETA. Jelgavas novada pašvaldības finansētajā iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursā "Mēs savai videi 2018" šogad sadalīti 22 700 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Projektu konkurss tika izsludināts visās 13 Jelgavas novada pagastu teritorijās ar mērķi sniegt pozitīvu ieguldījumu apkārtējās vides uzlabošanā un teritorijas sakopšanā, veicināt iedzīvotāju aktivitāti un atbildību par savas dzīves vides kvalitātes uzlabošanu, iesaistoties sabiedrībai derīgā darbā.

Kopumā konkursā saņemti 46 projektu pieteikumi. Aktīvākie ideju iesūtītāji bija no Glūdas, Līvbērzes, Platones, Valgundes, Zaļenieku, Svētes un Lielplatones pagastiem. Šonedēļ, noslēdzoties izvērtēšanas termiņam, žūrija lēmusi atbalstīt 33 iedzīvotāju idejas kopsummā par 22 700 eiro.

"Protams, ka daļa iesūtīto pieteikumu šogad bija līdzīgi, piemēram, vairāki iedzīvotāji vēlējās labiekārtot māju pagalmus, sporta aktivitāšu laukumus vai savu daudzdzīvokļu māju kāpņu telpas. Izskatot rūpīgi iesniegumus, secinājām, ka iedzīvotāju vēlmes ir ļoti līdzīgas, dažkārt pat vienādas, bet iesniegto pieteikumu detalizācija, aprēķini un noformējumi atšķirīgi. Priekšroku guva tie pieteikumi, kuri bija ne vien izpildījuši formāli visu konkursa nolikumā prasīto, bet arī ietvēra papildus informāciju - rūpīgas skices, aprakstus, izstrādātu konceptu vai arī iesūtītas fotogrāfijas, oriģinālāk pamatotu ideju vai paredzamu lielāku iedzīvotāju līdzdalību projekta īstenošanā," skaidroja novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte, aicinot tos iedzīvotājus, kuru projekti šogad neguva apstiprinājumu, līdz nākamajam konkursam pārskatīt savus projektu pieteikumus.

Pašvaldības apkopotā informācija liecina, ka atbalstu saņēmusi iecere izveidot laivu piestātni un piknika vietu Svētes upes krastā pie Svētes pils, nodoms ierīkot aktīvās atpūtas vietu volejbola laukumu Elejā, Dārza ielas masīvā, kā arī vairāki citi projekti, kas paredz sporta aktivitāšu un aktīvās atpūtas iespēju dažādošanu. Tāpat novadā paredzēta auto stāvlaukumu, gājēju celiņu, piebraucamo celiņu sakārtošana.

Maksimālā summa, ko saskaņā ar projekta nolikumu pašvaldība piešķir vienam projektam, ir 750 eiro. Projekti jāīsteno līdz 30.septembrim. Pēc projektu realizācijām pašvaldība plāno piešķirt diviem vai trim labākajiem projektiem naudas balvas. Kopējais balvu fonda apmērs ir 300 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)