Banner 980x90

Idejas par Olaines novada Līdumu karjera attīstību var iesniegt līdz septembra beigām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Olaines novada pašvaldība izsludinājusi atklātu ideju konkursu "Līdumu karjera pastaigas takas un atpūtas vietu izveides koncepcija" un līdz 15.septembrim aicina iesniegt skices, kā Līdumu karjera teritoriju padarīt pievilcīgāku tās apmeklētājiem, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Konkursā var piedalīties fiziskās un juridiskās personas, kā arī personu apvienības.

Skiču konkursa dalībniekiem paredzētas arī naudas balvas - 500 eiro apmērā konkursa uzvarētājam, kā arī 300 eiro otrās vietas un 200 eiro trešās vietas ieguvējiem.

Konkursa nolikums atrodams pašvaldības mājaslapā.

Jau vēstīts, ka, lai īstenotu ieceri par pastaigu takas un atpūtas vietu izveidi pie Līduma karjera, Olaines novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu izsludināt atklātu skiču konkursu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Mārīte Rūja skaidro, ka saskaņā ar biedrības "Pierīgas partnerība" sabiedrības virzītu vietējās attīstības stratēģiju 2015.-2020.gadam vietējiem novadiem paredzēts sniegt finansiālu atbalstu brīvā laika pavadīšanas, kultūras, sporta pasākumu un aktīvās atpūtas vietu izveidei vai labiekārtošanai, kas saistīts ar tūrismu, tādējādi popularizējot vietējās rīcības grupas darbības teritoriju kā kvalitatīvu dzīves, atpūtas un tūrisma vietu.

Katrā novadā tika izvirzīts viens teritorijai nozīmīgs projekts. Olaines novadā paredzēta dabas takas izveide ap Līdumu karjeru. Lai īstenotu šo projektu, nepieciešams izstrādāt izveides koncepciju, lai iegūtu konceptuāli atbilstošāko, labāko un oriģinālāko ideju, kas ietvertu racionālus, drošus, funkcionālus un praktiskus risinājumus ar daudzfunkcionālām rekreācijas un izklaides iespējām teritorijā, skaidro Rūja. Izbūvējot atpūtas vietu, paredzēts veicināt iedzīvotāju, tūristu un citu interesentu vēlmi uzturēties un atpūsties Līdumu karjera teritorijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)