Banner 980x90

"HKScan Latvia" Jelgavā ražos desmit veidu pelmeņus

Jelgava, 21.febr., LETA. Jaunajā gaļas pārstrādes uzņēmuma "HKScan Latvia" pelmeņu ražošanas līnijā, kas šodien atklāta Jelgavā, tiks ražoti desmit veidu pelmeņi, atklāšanas pasākumā informēja "HKScan" prezidents Jari Latvanens.

Kopš uzņēmums nopircis "Jelgavas gaļas kombinātu" 2010.gadā, ražošanas apjomi Jelgavā trīskāršojušies. Pirms attīstīt pelmeņu ražošanu Jelgavā, uzņēmums ieguldījis līdzekļus kūpināšanas tehnoloģijās, klāstīja Latvanens. Savukārt pelmeņu ražošanas līnijā ieguldīti 300 000 eiro.

Pelmeņus plānots ražot arī citās "HKScan" grupas ražotnēs, bet pašlaik Jelgavā iespējams pagatavot desmit veidu pelmeņus - ar gaļu, sieru, cepampelmeņus, pelmeņus ar Boloņas mērci un citus.

"Ar jaunajām tehnoloģijām spēsim nodrošināt ne tikai plānāku mīklu, bet arī bagātīgāku pildījumu klāstu," stāstīja uzņēmumu grupas prezidents, piebilstot, ka pelmeņi kļūst arvien pieprasītāki visā pasaulē, arī Āzijas valstīs, Itālijā.

Pateicoties tostarp Jelgavas ražotnei, "HKScan" kļuvis par vienu no līderiem gaļas pārstrādē Baltijas valstīs, uzskata Latvanens. Tieši Baltijas valstis pašlaik ir arī pelmeņu noieta tirgus, bet nākotnē tos plānots eksportēt arī uz Somiju, Lielbritāniju un Īriju.

Pašlaik Jelgavas ražotnē tiek nodarbināti 112 cilvēki, pelmeņu ražošanu nodrošina ap 20 darbiniekiem. Jelgavā tiek ražota "Jelgavas", "Rīgas Miesnieka" un "Rakveres" zīmolu produkcija, gadā ražošanas apjomiem sasniedzot 10 000 tonnu.

Jau ziņots, ka "HKScan Latvia" 2016.gadā strādāja ar 33,679 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 3,3 reizes un bija 654 518 eiro. Savukārt uzņēmuma 2017.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"HKScan Latvia" ir dibināts 1992.gadā, un kopš 1998.gada kompānija ietilpst "HKScan" grupā. "HKScan" ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļu valstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Baltijas valstīs. Kompānija eksportē produktus uz gandrīz 50 valstīm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)