Banner 980x90

Gultas veļas izvēle

Kvalitatīva gultas veļa garantēs labu miegu un labsajūtu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Bet kā to izvēlēties un kopt?

Kopšana
Gultas veļa ir jāmaina reizi nedēļā. Lai nerastos nelāga smaka, netīro veļu glabā sausā vietā vai veļas grozā. Segas konvertus un spilvendrānas pirms mazgāšanas izgriez uz kreiso pusi. Starp citu, kad pienācis laiks iegādāties jaunu gultas veļu, to vari izvēlēties interneta veikalā 220.lv (uzzināt vairāk).

Auduma izturība
Pirms iegādājies, pievērs uzmanību auduma kvalitātei. Audumam ir jābūt izturīgam, mitrumu uzsūcošam, elastīgam un viegli lietojamam. 
Pirms preces iegādes apskati diegu krustošanās blīvumu. Uz iepakojuma ir norādīts diegu skaits uz vienu kvadrātcentimetru.  20-30 diegi/cm2 ir salīdzinoši mazs auduma blīvums, bet 130-280 augsts. Jo blīvāks audums, jo ilgāk to varēsi izmantot.

Kokvilna
Kokvilnas gultas veļa ir elpojoša, neelektrizējas un ir ērti lietojama jebkurā sezomā. Izvēlies 100% kokvilnas gultas veļu! 

Katūns
Katūns ir izgatavots no kokvilnas. Tā būs piemērota izvēle zīdaiņiem un bērniem, jo audums visbiežāk tiek krāsots vai apdrukāts. Šis materiāls burzās vairāk nekā citi, bet ir viegli kopjams.

Poliesters un kokvilna
Šādā materiāla gultas veļa ir ērta un viegli lietojama. Tā kalpos ilgāk, ja sastāvā būs vismaz 20% ir poliesters. Poliestera un kokvilnas audumi ir izturīgi un piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem. Audums ir izgatavots no sintētikas, bet pēc izskata to nevar atšķirt no dabiskajiem materiāliem.

Satīns
Satīna audums ādai ir ļoti patīkams. Gultas veļa no šāda auduma neburzīsies, tai ir patīkama struktūra un spīdums.

Lins
Šis audums ātri saburzās un nepareiza kopšana to var sabojāt. Lina gultas veļa ir plāna, izturīga, elpojoša un saglabā siltumu. 

Zīds
Zīda audums ir patīkams, silts un ērti lietojams. Šim materiālam nepieciešama saudzīga kopšana, taču tas pēc mazgāšanas nav jāgludina.

Flanelis
Izvēlies šāda materiāla gultas veļu, ja Tev bieži salst. Flaneļa audums būs piemērots arī zīdaiņiem un bērniem. Šis audums kalpos salīdzinoši ilgāk, ir ērti kopjams, viegli lietojams un iederēsies jebkurā interjerā.

3D gultas veļa
Iegādājies gultas veļu ar 3D efektu! Pārsteidz bērnus un pieaugušos ar spilgtām krāsām, skaistiem attēliem un maigu audumu. 3D gultas veļai uz auduma ir iestrādāts telpisks motīvs.

Apdruka
Izvēlies audumu, kur ieausti raksti, kas krusto dažādu krāsu pavedienus. Šāda veida audums ilgtermiņā nenovelsies un būs izturīgāks. Apdrukāti materiāli jāmazgā, izgriežot tos uz kreiso pusi. Šādā veidā tu pasargāsi materiālu no izbalēšanas. To kopšanā neizmanto balinātājus. 

Tumšas un spilgtas krāsas gultas veļa izbalēs salīdzinoši ātrāk. Mazgājot šāda veida gultas veļu, izvēlies saudzīgu veļas mašīnas režīmu.

Izmērs
Izvēlies piemērota izmēra gultas veļu, lai tā atbilstu matrača un spilvenu izmēriem. Sega nebūs ērta, ja tās gali līdīs ārā no pārvalka.  Iegādājies atbilstoša izmēra spilvendrānu, lai spilvens nelīstu ārā no tās.

Komplekti
Izvēlies gultas veļas komplektu interneta veikalā 220.lv! 

Veikala piedāvājumā ir trīsdaļīgi vai četrdaļīgi komplekti ar segas pārvalkiem, spilvendrānām un palagiem.

Pirms pērc, pievērs uzmanību tam, lai komplektā būtu atbilstoša izmēra palags. Nestandarta gultas matračiem bieži vien neder šādu komplektu palagi. Iegādājies papildus atbilstošu virspalagu vai palagu ar iestrādātu gumiju.

Pogām, aizdarēm un rāvējslēdžiem ir jābūt ērtiem. Gultas veļa būs praktiska, ja ērti varēsi izņemt un ielikt segu, un ielikt spilvenus pārvalkos. 
220.lv piedāvā ērtu preču filtru: atzīmē nepieciešamo izmēru, materiālu, kā arī vēlamās krāsas. Parūpējies par savu un ģimenes labsajūtu un iegādājies kvalitatīvu gultas veļu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)