Banner 980x90

Gripu ierobežojošie pasākumi Jelgavā pagarināti līdz 11.februārim

Izvērtējot Slimību profilakses un kontroles centra sniegto atzinumu un reālo situāciju pilsētā, Jelgavā līdz trešdienai, 11.februārim, tiek pagarināti gripu ierobežojoši pasākumi. Pašvaldībā paliek spēkā rīkojuma "Par gripas un citu aktuālo augšējo elpošanas ceļu infekcijas slimību profilaksi" 5.punkts, pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Jelgavas pašvaldības izglītības iestādēm katru dienu jāsniedz informācija par apmeklētību pilsētas Izglītības pārvaldei. Ja apmeklētība ir zem 50%, saskaņojot ar pašvaldību, uz laiku jāpārtrauc mācību process atsevišķās klasēs vai visā iestādē uz laiku līdz piecām darba dienām. Tāpat rīkojums nosaka aizliegt pasākumus skolās un ārpus skolas, ja tie notiek slēgtās telpās un saistīti ar vairāk nekā 50 dalībnieku pulcēšanos vienuviet. Vēl uz nedēļu - līdz 11.februārim - tiek atceltas nodarbības "Jundā".

"Kultūrai" rīkojums aizliedz pasākumus, kur slēgtās telpās pulcējas vairāk nekā 30 bērni vecumā līdz 18 gadiem. Iestāde maksimāli ierobežo un pēc iespējas neplāno jaunus pasākumus, kur telpās vienkopus piedalās 50 un vairāk pieaugušo. Kultūras nama mākslinieciskās pašdarbības kolektīvos, ja apmeklējums ir zem 60%, apsvērt jautājumu par nodarbību slēgšanu uz laiku. Nodarbību telpās stingri ievērot sanitāri epidemioloģisko režīmu.

SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" turpinās stingri karantīnas pasākumi, maksimāli ierobežojot pacientu apmeklējumus, kā arī nodrošināta dežūrārstu pieņemšana. SIA "Jelgavas poliklīnika" un SIA "Optima" iespēju robežās organizē atsevišķu pieņemšanu ambulatoriem slimniekiem ar gripu, ARS vai paaugstinātu ķermeņa temperatūru.

Pašvaldība aicina pilsētas iedzīvotājus gripas epidēmijas laikā pēc iespējas izvairīties no publisko pasākumu apmeklēšanas un mazāk lietot sabiedrisko transportu, stingri ievērot personīgo higiēnu, biežāk mazgāt rokas. Jūtot gripas simptomus (ķermeņa temperatūras pēkšņu paaugstināšanos, lauzošas sāpes locītavās, acu ābolos, sausu klepu) palikt mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)