Banner 980x90

Finansējums Jelgavas slimnīcai saglabāts iepriekšējā gada līmenī

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv
Jelgavas slimnīcai plānotais valsts finansējums ambulatoro pakalpojumu sniegšanai šogad ir saglabāts pērnā gada līmenī, aģentūrai LETA apliecināja SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis Andris Ķipurs.

"Līguma summa ir tāda pati kā iepriekšējā gadā. Darba apjoms bija milzīgs, sniedzām pat vairāk pakalpojumu, nekā bija fiksēts līgumā, jo pakalpojumu saņēmēju skaits ir ļoti liels," iespējamos iemeslus, kāpēc plānoto naudas līdzekļu apjoms nav samazināts, minēja Ķipurs.

Viņaprāt, uz lielāku finansējumu slimnīca pretendēt nevar, jo "budžets ir tāds, kāds ir". Tāpat Ķipurs pauda, ka finanšu sadalījums diez vai mainīsies arī pēc rīt plānotās ārstniecības iestāžu vadības, Veselības ministrijas un Nacionālā veselības dienesta (NVD) tikšanās.

Kā ziņots, šī gada līgumi par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu reģionālajām slimnīcām ir ievērojami mazāki nekā pērn, tāpēc vairākas slimnīcas pagaidām atsakās tos parakstīt.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs, Latvijas reģionu slimnīcas ir saņēmušas šī gada līgumus par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu Latvijas reģionu iedzīvotājiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, līgumu apjoms ir ievērojami mazāks, kas nozīmē būtisku apgrūtinājumu reģionu iedzīvotājiem saņemt ambulatoros pakalpojumus, kā arī rindu pagarināšanos, norādīja Kalējs.

Biedrības un NVD tikšanās šajā jautājumā plānota rīt. Pēc tikšanās rezultātu izvērtēšanas Latvijas slimnīcu vadītāji kopā ar savu reģionu pašvaldībām lems par tālāko rīcību un līguma parakstīšanu, kā arī informēs savu reģionu iedzīvotājus par iespējām šogad saņemt veselības aprūpes pakalpojumus savās reģiona slimnīcās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)