Banner 980x90

"Eolus" vērtē ieceri attīstīt vēja parku arī Elejas pagastā

Rīga, 19.febr., LETA. SIA "Eolus", kas plāno Tukuma un Dobeles novados izbūvēt Latvijā lielāko vēja elektrostaciju parku, sācis iespējama vēja parka attīstības izvērtēšanu arī Jelgavas novada Elejas pagastā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes loceklis Gatis Galviņš.

Pirms īstenot ietekmes uz vidi izvērtēšanas procesu, kas ietvers arī sabiedriskās apspriešanas, "Eolus" sola veikt konsultācijas ar reģiona lēmumu pieņēmējiem un iedzīvotājiem, lai apspriestu iespējamā vēja parka izveidi, mērogu, tā ieguvumus iedzīvotājiem un tautsaimniecībai, ekonomisko pamatojumu un ietekmi uz apkārtējo vidi.

"Konsultāciju laikā ceram gūt lēmumu pieņēmēju un iedzīvotāju redzējumu par iespējamu vēja parka attīstību Jelgavas novada Elejas pagastā. Ieceres izpētes laikā varēsim noteikt, kur tieši, kāda mēroga un kādas jaudas vēja parku iespējams attīstīt šajā novadā. Pagaidām šī ir iecere, taču vēlamies virzīties uz priekšu, ņemot vērā reģiona iedzīvotāju un lēmumu pieņēmēju viedokli," pauda uzņēmuma pārstāvis.

Projekta attīstītāji uzsver, ka vēja enerģija ir iespēja Latvijas tautsaimniecībai un iedzīvotāju labklājībai, kas jāspēj izmantot, ievērojot vispusīgi izdevīgas sadarbības principus.

Ņemot vērā publiski neviennozīmīgi vērtēto šīs uzņēmējdarbības īstenošanu nacionālas nozīmes lauksaimniecības zemju teritorijās, Jelgavas novada pašvaldība aicinājusi projekta izstrādātājus gan skaidrot savu nodomu attiecībā uz Jelgavas novada administratīvo teritoriju, gan prezentēt aprēķināto iespējamo saimniecisko ieguvumu iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Prezentējot savas ieceres, "Eolus" pārstāvji gatavojas uzrunāt Jelgavas novada domi 27.februāra sēdē.

"Eolus" ir Zviedrijas uzņēmuma "Eolus Vind" meitas uzņēmums Latvijā. Zviedrijā bāzētais "Eolus Vind" ir viens no lielākajiem vēja enerģijas attīstības uzņēmumiem Ziemeļvalstīs. Uzņēmums ir dibināts 1990.gadā un līdz šim ir uzbūvējis vairāk nekā 540 no kopumā aptuveni 3400 Zviedrijā uzstādītajām vēja enerģijas turbīnām.

Jau vēstīts, ka uzņēmums "Eolus" tuvāko četru gadu laikā Dobeles un Tukuma novados par aptuveni 250 miljoniem eiro plāno būvēt Latvijā lielāko vēja elektrostaciju parku, uzstādot 51 vēja turbīnu, un iecere izsaukusi pretestību vietējo iedzīvotāju vidū.

Galviņš iepriekš atzīmēja, ka vēja elektrostaciju parku plānots veidot savienotā teritorijā, kas atrodas divās pašvaldībās - daļa parka atradīsies Dobeles novada Dobeles pagastā, bet daļa - Tukuma novada Džūkstes pagastā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)