Banner 980x90

"E-Daugava" rīkos atkārtotu sabiedrisko apspriedi par plāniem paplašināt bīstamo atkritumu pārstrādi

Jelgava, 9.aug., LETA. 17.augustā plkst.18 Ozolnieku novada Salgales pagasta pārvaldes zālē notiks atkārtotās sabiedriskās apspriedes sapulce par SIA "E-Daugava" ieceri paplašināt bīstamo atkritumu pārstrādi, liecina paziņojums laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Iepriekš uzņēmums jau rīkojis vienu sabiedrisko apspriedi, taču tā notika Ozolniekos, nevis Salgalē, izsaucot vietējo iedzīvotāju neapmierinātību.

Uzņēmums plāno paplašināt bīstamo atkritumu pārstrādes un apstrādes kompleksa darbību, tai skaitā pirolīzes iekārtās sadedzināt pirolīzes gāzi. Iesniegumu A kategorijas piesārņojošas darbības atļaujas saņemšanai sagatavojusi SIA "Ameco vide". Ar A kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas saņemšanas iesniegumā ietverto informāciju iespējams iepazīties uzņēmuma birojā, Ozolnieku novada domes pašvaldībā, kā arī uzņēmuma, "Ameco vide" un Valsts vides dienesta (VVD) mājaslapā.

Pēc atkārtotās sabiedriskās apspriešanas trīs darbdienu laikā uzņēmums sagatavos sanāksmes protokolu, kas būs pieejams pašvaldībā un VVD Jelgavas reģionālajā vides pārvaldē, un līdz 30.augustam par atļaujas izsniegšanu ikvienam sanāksmes dalībniekam būs tiesības iesniegt viedokli par atkārtotās sabiedriskās apspriešanas sanāksmē izskatītajiem jautājumiem.

Jau vēstīts, ka atkritumu pārstrādātājs "E-Daugava" plāno investēt divus miljonus eiro ražotnes paplašināšanai Ozolnieku novada Salgales pagastā, radot iedzīvotājiem 18 jaunas darba vietas.

Lai realizētu ražotnes paplašināšanu un saņemtu atļauju no VVD tika savākti vairāk nekā 190 iedzīvotāju paraksti.

"E Daugava" valdes locekle Sintija Ose norādīja, ka kompānija plāno paplašināties jau kopš 2014.gada, kad tika sākta ietekmes uz vides novērtējuma procedūra. "Uzņēmuma plānoto darbību ir izskatījis arī Vides pārraudzības valsts birojs un devis pozitīvu atzinumu jau pērn," sacīja Ose.

Viņa papildināja, ka savāktos parakstus kopā ar atbalsta vēstuli "E Daugava" ir iesniegusi VVD, cerot uz pozitīvu rezultātu - A kategorijas piesārņojušās darbības atļaujas saņemšanu.

VVD vērsusies arī Ozolnieku novada pašvaldība, lūdzot rīkot atkārtotu sabiedrisko apspriešanu par atļaujas paplašināšanu "E-Daugava". Pašvaldība apgalvo, ka netika iesaistīta sabiedriskās apspriešanas organizēšanas procesā. Pašvaldību arī neapmierina tas, ka pirmā sabiedriskā apspriešana notika Ozolniekos, nevis Ozolnieku novada Salgales pagastā, kur atrodas uzņēmums.

Tāpat pašvaldība saņēmusi 89 Salgales pagasta iedzīvotāju parakstītu vēstuli, kurā apgalvots, ka viņi netika informēti par sabiedrisko apspriešanu. Šāda informācija neesot nonākusi Salas pagasta pārvaldē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)