Banner 980x90

Domes vadībai un opozīcijai atšķirīgi viedokļi par Ozolnieku novada Pašvaldības policijas priekšnieka atbrīvošanu

Rīga, 21.febr., LETA. Ozolnieku novada domes opozicionārs Uldis Ainārs (V), pamatojoties uz Vides un reģionālās aizsardzības ministrijas (VARAM) atzinumu, uzskata, ka novada Pašvaldības policijas priekšnieks Arnis Joma no amata atbrīvots nelikumīgi, taču domes vadība gatavojas apstrīdēt ministrijas pausto.

Ozolnieku novada dome šopēcpusdien amatā plāno iecelt jaunu policijas priekšnieku Vidmantu Rinkunu, jo 2018.gada beigās no amata atbrīvots līdzšinējais policijas vadītājs Arnis Joma, un tas noticis bez domes lēmuma.

"Ozolnieku novada pašvaldībā, kopš to vada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA), no amata ir atbrīvoti vairāki iestāžu vadītāji, atsevišķos gadījumos izmaksājot dāsnas kompensācijas - pat sešu mēnešalgu apmērā. Pašvaldību iestāžu vadītāji - Ozolnieku sporta centra vadītājs Rolands Baranovskis, Ozolnieku Tautas nama vadītāja Rita Barone un Ozolnieku vidusskolas direktore Klāra Stepanova - atbrīvoti bez Ozolnieku novada domes lēmuma," pauda Ainārs.

VARAM savā vēstulē Aināram un domei norāda, ka saskaņā ar likumu "Par Pašvaldībām" tikai dome var iecelt amatā un atbrīvot pašvaldības iestāžu vadītājus, un Pašvaldības policija ir pašvaldības iestāde. Tāpēc ministrija aicina domi ievērot likumā noteiktās domes ekskluzīvās tiesības un pašvaldības iekšējos normatīvajos aktos noteikto kārtību un izskatīt domes sēdē jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar pašvaldības iestādes "Ozolnieku novada pašvaldības policija" priekšnieku Jomu.

Turpretī domē skaidroja, ka Joma atbrīvots saskaņā ar Darba likumu, kas nosaka - darba devējam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, gadījumā, ja darbinieks pārejošas darbnespējas dēļ neveic darbu vairāk nekā sešus mēnešus.

Domes priekšsēdētājs Liepiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka, atbrīvojot policijas priekšnieku, ņemts vērā arī likums "Par policiju", un tajā nav paredzēta pašvaldības policijas priekšnieka atbrīvošana no amata ar domes lēmumu. Dome nepiekrīt ministrijas formulējumam un gatavojas pamatot VARAM savu lēmumu. Šodien lēmumprojektu par jaunā policijas priekšnieka apstiprināšanu amatā nav plānots izņemt no domes sēdes darba kārtības.

Liepiņš arī informēja, ka policijas priekšnieka amata kandidāts Rinkuns savulaik izveidojis veiksmīgu karjeru Valsts robežsardzē, un strādājis Jelgavā, Liepājā, Ludzā. Viņa kandidatūra amatam saskaņota arī Iekšlietu ministrijā.

Jau vēstīts, ka 2018.gada beigās Ozolnieku novada pašvaldība izbeigusi darba attiecības ar iepriekš uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināto Pašvaldības policijas priekšnieku Jomu. Dienesta pārbaude pret Jomu sākta 2018.gada sākumā.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Agnese Kļava aģentūrai LETA apgalvoja, ka darba tiesiskās attiecības izbeigtas uz abpusējas vienošanās pamata, un iniciatīva nākusi no Jomas. Taču bijušais policijas priekšnieks klāstīja, ka viņš no amata atbrīvots saskaņā ar likumu, jo ilgstoši slimojis, un pašvaldība izmantojusi savas tiesības viņu atlaist.

Vēlāk pašvaldība uz amatu izsludinājusi konkursu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)