Banner 980x90

Dienas laikā Jelgavā un apkārtnē apzagti trīs mājokļi; policija aicina uzmanīties

Rīga, 5.jūn., LETA. Trešdien likumsargiem ziņots par trīs mājokļu apzagšanu Jelgavā un kaimiņos, Ozolnieku novadā, un policija aicina iedzīvotājus ievērot drošības pasākumus.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece skaidroja, ka Jelgavā ļaundari iekļuvuši privātmājā, kurai nebija aizslēgtas durvis. Zādzības brīdī mājas saimniece atradusies piemājas dārzā.

Savukārt Ozolniekos, Cenu pagastā, vienā gadījumā zagļi iekļuvuši mājā, kurai nebija aizslēgtas durvis, bet otrā gadījumā - caur mājas logu. Pašlaik policija skaidro notikušā apstākļus.

VP aicina iedzīvotāju pārrunāt ar saviem kaimiņiem, lai prombūtnes laikā īpašums tiktu pieskatīts, kā arī iespēju robežās iesaka mājokļus aprīkot ar video novērošanas sistēmu, signalizāciju un apgaismojumu ar kustību sensoriem. Tāpat vērtslietas un naudu nepieciešams glabāt seifā, kas ir attiecīgi nostiprināts. Atstājot mājokli, nepieciešams arī aizvilkt aizkarus vai žalūzijas, lai ļaundari nevarētu redzēt mājas izkārtojumu, kā arī tajā esošās vērtīgās mantas. Tāpat, ejot projām, jāpārliecinās, vai ir aizvērti logi un aizslēgtas durvis.

Likumsargi arī aicina bez uzraudzības neatstāt vērtīgas mantas - velosipēdus, elektroinstrumentus, dārza tehniku - brīvi pieejamās vietās, transportlīdzekļus aprīkot ar signalizāciju un neatstāt tajos vērtīgas mantas, transportlīdzekļus novietot apgaismotās un pārredzamās vietās. Tāpat nevajadzētu aizmirst par suni, kura klātbūtne var aizbiedēt zagļus vai arī dot signālu saimniekam par nelūgto viesi.

Tāpat, lai pasargātu savu īpašumu, likumsargi aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties ziņot par sava mājokļa apkaimē pamanītām aizdomīgām personām vai transportlīdzekļiem, piefiksējot to marku, reģistrācijas numuru un krāsu, zvanot policijai pa tālruni 110.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)