Banner 980x90

"Depo" būvniecības Jelgavā lietu atliek līdz septembrim

Jelgava, 25.apr., LETA. Šodien Administratīvā rajona tiesa Jelgavā nolēma līdz 5.septembrim atlikt lietas skatīšanu par trīs aktīvistu grupu lūgumu atcelt Jelgavas domes lēmumu, ar kuru atstāta spēkā lielveikala "Depo" būvniecībai izsniegtā būvatļauja.

Kā tiesas sēdē skaidroja tiesnesis Mārtiņš Birkmanis, tiesai nav radusies pārliecība, ka ir iesniegti visi lietā nepieciešamie dokumenti, tādēļ nav iespējams sākt skatīt lietu pēc būtības.

"Piemēram, trešās personas (SIA "Auras centrs") blakusprasībā ir atrodama transporta organizācijas shēma ar pieslēgumu Rīgas ielai. Tiesa vēlas pārliecināties, vai šis un citi lietā trūkstošie dokumenti ir Jelgavas domes rīcībā, un pievienot tos lietai," pamatoja Birkmanis.

Tiesa uzskata par nepieciešamu uzklausīt ekspertus no Latvijas Arhitektu savienības, lai saņemtu atbildes uz būtiskiem jautājumiem, piemēram, kas ir "reprezentatīva celtne", jo šāds termins minēts lokālplānojumā. Lietas dalībniekiem mēneša laikā būs iespējams sagatavot un iesniegt tiesā interesējošos jautājumus speciālistam, uz kuriem atbildes tiks sniegtas, sākot skatīt lietu pēc būtības.

Pirms trešdienas sēdes "Auras centrs" pārstāvis Henriks Damroze bija iesniedzis noraidījumu tiesas sastāvam. Iesniegumā Damroze norādīja, ka pēc pirmās un pašlaik vienīgās tiesas sēdes Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu namā viņš konstatējis, ka daudzi lietas dokumenti ir aplīmēti ar piezīmju lapiņām, kas rakstītas vienā rokrakstā ilgāku laiku pirms tiesas sēdes.

Damroze ir pārliecināts, ka piezīmju lapiņas ar komentāriem rakstījis kāds tiesas darbinieks, visdrīzāk, referējošais tiesnesis. "Šie komentāri var ietekmēt šādas tiesvedības rezultātu vai nepārprotami kaitēt procesa taisnīgumam," uzskata Damroze.

Pieteikumā zemesgabala īpašnieku pārstāvis norāda, ka tiesas sastāva tiesneši ir ilglaicīgi pilsētas iedzīvotāji, viņiem Jelgavā un apkārtnē pieder īpašumi, turklāt pēc tiesas attieksmes pirmajā tiesas sēdē "Auras centrs" secinājis, ka jelgavnieki, kas nevēlas pieļaut "Depo" būvniecību Lielupes krastā, atrodas īpašā statusā. Tāpat būvniekiem ir bažas, vai tiesa, izskatot lietu, neietekmēsies no Jelgavas iedzīvotāju interesēm, protestiem un bailēm no iedzīvotāju un mediju kritikas.

Noraidījumā Damroze min arī citus argumentus, kāpēc tiesas sastāvam būtu jāatstata sevi no lietas jau līdz iztiesāšanas sākumam. Turklāt "Auras centrs" uzskata, ka lieta būtu jānodod citam Administratīvās rajona tiesu namam.

Tiesa nepieņēma Damrozes noraidījumu, jo neesot gūti pierādījumi, ka lietā ir atrodamas lapiņas ar pierakstiem. Tiesnesis Birkmanis norādīja, ka nav pamata uzskatīt, ka tiesas sastāvs neobjektīvi attiektos pret lietā iesaistītajām pusēm, turklāt likums nosaka, ka pirmās instances tiesa notiek pēc teritoriālās piederības.

Jelgavas pilsētas domes pārstāve Aira Rumjanceva informēja tiesu, ka noraidījuma argumentus pašvaldība nevar komentēt, tādēļ lēmumu atstāj tiesas kompetencē.

Nākamā tiesas sēde notiks 5.septembrī plkst.10.

Jau vēstīts, ka gan Administratīvā rajona tiesa Jelgavā, gan Administratīvā apgabaltiesa, izskatot "Auras centra" blakus sūdzību, neatjaunoja būvatļauju veikala "Depo" būvniecībai Jelgavā, Cukura ielā.

Ņemot vērā, ka domes lēmums ir apstrīdēts, lielveikala būvatļauja ir apturēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)